Rakovica: svečana sjednica Općinskog vijeća – Preminula Zora Gašljević

4 kol

Danas u 10 sati održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rakovica i to u vatrogasnom domu u Drežniku. Ovaj je dom moderno zdanje koje ima i prostorije za veće susrete. Sjednica je otvorena državnom himnom koju je otpjevao KUD “Izvor”  Rakovica: Sjednicu je orvorio i vodio predsjednik općinskog vijeća Zoran Luketić. Pozdravio je ugledne goste:  dožupana Banjevčevića, gradonaćelnike Karlovca, Ozlja i Slunja, načelnika općine Cetingrad, župnike župa Drežnik, Rakovica i Slunj. Predsjednik je podsjetio na slavne dane i žrtve koje su stavljene na oltar slobode. Dao je riječ načelniku općine g. Franji Franjkoviću. On je u ovom svečarskom trenutku samo nabrojio neka dostignuća, planove i projekte. Općina Rakovica jedna je od onih koje uporno provode projekte te je učinila ovaj prostor zanimljivim i privlačnim za život. Slijedila je dodjela priznanja. Gđa Zdenka Božičević obrazložila je nagrade. Prvu nagradu dobili su bračni par Marijana i Ante Hodak koji su se vjenčali 1994. i podigli šestero djece: Igor, Martina, Davor, Jelena, Lucija i Antonija. “Kad smo upitali gospodina Antu je li im teško imati brojnu djecu  i školovat ih odgovorio je da ništa nije teško! – istakla je gđa Zdenka.

Drugu nagradu primio Milan Hodak iz Čatrnje r. 1964. Pripremao je prve demokratske izbore i bio aktivni sudionik svih događanja u obrani domovine. Nakon umirovljenja aktivan je  u društvenom radu. Osnovao je Udrugu branitelja. Brine se za obilježavanje svih lokaliteta gdje su stradali branitelji. Obilježio ih je do sada sedam.

Treću nagradu dobila je obitelj Željka Brozovića iz Ogulina. On je poginuo 22.08.1991. u pokušaju da probiju blokadu slunjskog kraja preko Tržića i Primišlja. Nagradu je primila udovica pok. Željka  gđa Marija Brozović. Ona je u ime nagrađenih zahvalila za nagrade.

Nakon dodjele priznanja riječ su uzeli ugledni gosti: dožupan Bunjevčević, gradonačelnica Ozlja, gradonačelnik Karlovca…U pauzama za lijepu glazbu pobrinuli su se KUD “Izvor” Rakovica i sestre Rendulić iz Slunja. Kao što to obično biva druženje je nastavljeno u prizemlju vatrogasnog doma uz zalogaj čašu pića ili kako pisma kaže uz “kaplju vina zrno soli”. Oni koji su proživjeli ratne strahote, kojima je bila najveća nagrada doživjeti novo jutro, znaju cijeniti blagodat mira. Mir je pretpostavka svakog napretka. A na svakom koraku Drežnika, Grabovca, Selišta, Rakovice…vide se rezultati mira a to su lijepe kuće, apartmani, restorani, vrtovi…

0408161b

Sa svečane sjednice

0408161c

Predsjednik Općinskog vijeća g. Zoran Luketić

0408161d

Nagrađeni bračni par Marijana i Ante Hodak

0408161f

Nagrađeni s načelnikom Franjom Franjkovićem

0408161e

U ime nagrađenih zahvalila je uz suzu Marija Brozović

0408161k

Dječji vrtić darovao je načelniku dječji rad

0408161j

Sestre Nina i Marina otpjevale su dvije domoljubne pjesme

0408161m

 

Dožupan Banjevčević

0408161l

Karlovalki gradonačelnik Jelić

0408161h

Gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić

0408161i

Vatrogasni dom u Drežniku

                      †

Preminula je u 86. godini života ZORA GAŠLJEVIĆ r. Špoljarić iz Drežnika. Suprug Miro preminuo je u progonstvu u Karlovcu od tuge  1993. Podigli su djecu Miru, Maricu (i pok. Mandu). Zora je bila dobra vjernica i crkvu je obdarila većim prilogom. Bit će pokopana u Drežniku u subotu 6. kolovoza. Za njom žale kćerke s obiteljima, rodbina i vjernici župe Drežnik. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!