Završetak šestog tjedna ljetovanja djece djelatnika MORH-a i OS RH na Lošinju

8 kol

Dvadeset i tri mladića, djeca djelatnika MORH-a i OS RH, protekli tjedan proveli su u vojarni „Kovčanje“ u Malom Lošinju u sklopu projekta koji organizira Vojni Ordinarijat u Republici Hrvatskoj „Ljetovanje djece djelatnika MORH-a i OS RH.

Kroz rekreativni program djeca su se mogla upoznati sa životom i radom u vojarni ali isto tako predviđen je za njih i duhovni program koji se sastojao od svakodnevnog jutarnjeg duhovnog nagovora, razgovora i euharistijskih slavlja u koja su se djeca aktivno uključila svojim pjevanjem i čitanjem misnih čitanja. Kroz tjedan dana oni su se mogli međusobno upoznati i stvoriti nova poznanstva i prijateljstva koja će vjerujem zadugo ostati jer dolaze iz obitelji u kojoj je barem jedan član obitelji vojnik,  ali dolaze i iz raznih krajeva Republike Hrvatske (od Osjeka do Zadra).

U petak prije podne mladići su proveli u samostanskoj kući „Betanija“ gdje su sestre „križarice“ za njih pripremile radionicu u koju su se mladići aktivno uključili. U razgovoru sa sestrama nakon završetka radionice istakle su aktivno sudjelovanje mladića koje je i njih pomalo iznenadilo. A i mladići su bili zadovoljni susretom sa sestrama i organiziranjem radionice.

Na kraju ovog tjedna ljetovanja djeca su ulazeći u autobus koji će ih vratiti njihovim obiteljima pogledom ispraćala ovu vojarnu nadajući se da će i dogodine moći sudjelovati u ovom programu.

Voditelj ovog tjedna bio je don Milenko Majić uz veliku pomoć pomoćnika vojnih kapelana narednika Daniela Radinovića i Nenada Verige te sestre Slavice Vukoja iz Đakova i vozača kombija Tomislava Matušina.

Ovo je završna šesta grupa. Ove godine  program je prošlo preko 180 djece naših djelatnika.

0808164b

 

0808164c

 

0808164d