Jutros pljusak i nevrijeme – Preminula Milka Štefanac r. Jurčević

19 kol

Ne možemo šutjeti – Svake godine u Pakistanu sotine kršćanskih i hindu-djevojaka nasilno bivaju prevedene na islam ali mediji rijetko pišu o njihovpj sudbini. Ovo nasilje nad kršćankama nije zanimljivo nekim medijima. 

Zadnji val nasilja koji je zapalio i razorio više od 100 škola dolazi od dobro organiziranih grupa koje žele destabilizirati i razoriti nastavu u srednjim školama u čitavoj Keniji. To tvrde predstavnici katoličkih škola okupljenih na godišnjoj konferenciji pri Katoličkom sveučilištu u istočnoj Keniji u Nairob-u.

U Ruandi nova škola – Ipak, ima i lijepih vijesti. Tako doznajemo fa će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić blagoslovit 24. rujna Centar za odgoj mladih “Otac Vjeko” u župi Kivumu u biskupiji Kabgay u središnjem dijelu afričke države Ruande. Centar je posvećen ubijenom članu Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Vjeki Ćuriću, a u sklopu njega će se nalaziti Strukovna i Srednja tehnička škola. U novoj školskoj zgradi bit će 18 učionica, uredi, knjižnica, čitaonica i druge popratne prostorije, a pohađat će je više od tisuću učenika.

190816d

Jutros na mostu sv. Ivana u Rastokama

Jutros oko 6 sati nad Slunjem su se nadvili tamni oblaci, počelo je grmjeti, slijedio je prolom oblaka koji nije dugo trajao. Uskoro se počelo razvedravati.

190816b

Jutros

Sa olimpijade iz dalekog Ria dolaze dobre vijesti. Hrvatski su športaši osvojili sedam medalja (i osigurali još dvije samo ne znamo je li zlatne, srebrene ili brončane). Ovi športaši uglavnom su došli do odličja zahvaljujući svojoj upornosti i podršci obitelji.  Država nije u njih uložila puno iako oni pronose slavu Hrvatske širom svijeta.

Jučer u 12 sati na autocesti A-1 u Karlovcu dogodila se prometna nesreća. Teretnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka upravljao je 36-godišnjak koji je zbog ne držanja razmaka između vozila udario u priključno vozilo teretnog automobila riječkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 65-godišnjak. Tom prilikom teško je ozlijeđen 36-godišnji vozač – javlja PU karlovačka. Iako je 36-godišnjak teško ozlijeđen bit će kažnjen zbog ugrožavanja prometa na autoputu.

“Hvala za sve što radite. Vaše stranice nam svima puno znače ovdje u tuđini. Čestitamo vam.” Jelena Pleš

                    †

Iznenada je preminula 18. kolovoza MILKA ŠTEFANAC r. Jurčević iz Slunja. Rođena je 01.08.1955. u D. Glini, vjenčala se s Milanom Štefanac 1975. koji je preminuo 02.06.2015. Bit će pokopana na slunjskom groblju u subotu 20. kolovoza u 15 sati uz svoga supruga Cavlu. Za njom žale sinovi Kristijan i Nikola, rodbina i prijatelji

120114ee