Sv. Bernard – 13 puta pješice u Međugorje

20 kol

Danas je sv. Bernard iz Clairvauxa (KLERVOA), obnovitelj redovničkoga života, savjetnik papa i careva, pobornik jedinstva i čistoće u vjeri, svetac izvanrednoga žara i duha i veliki štovatelj Blažene Djevice Marije. Rođen je u Francuskoj oko 1090. godine u blizini Dijona. Otac mu je bio iz redova aristokracije, a majku Alethu životopisci slave kao iznimnu ženu i majku. Sv. Bernard dokazao je da se može spojiti život mistike-kontemplacije i osjećaj za stvarnost koja nas okružuje. Ubrojen je u crkvene naučitelje.

200816b

Jutros je u slunjskom kraju maglovito, brda su skrivena u magli. Jesen je pred nama i ona se polako uvlači u naše vrtove, šume…Svaki dan će biti više suhog lišća. Ali, u jesen se sabiru plodovi. Proljeće i jesen podsjećaju nas na našu mladost i zrelo doba. Bez proljeća nema jesenskih plodova.  Ne samo proljeće nego i jesen ima svoju ljepotu i draž.

190816e

Jutros rano iz Slunja, gdje je prenoćio, nastavio je hodočašće prema Međugorju Goran Ivančić. Pošao je iz Zagreba i ovo mu je 13. hodočašće u Međugorje iz Zagreba. Nakon Slunja prenoćit će u Korenici, Udbini, Gračacu i tako do Međugorja. Ovaj put ide sam a prošlih godina imao je društvo. Ako ga susretnete na “ličkoj magistrali” zatrubite mu. Preporučujemo ga dobroti ljudi na svom putu.

200816c

Kratko zadržavanje u Slunju

200816d

Danas je na slunjskom groblju pokopana u znaku uskrsnuća Milka Štefanac r. Jurčević koja je preminula u 61. godini života. Nakon pogreba služena je misa u župnoj crkvi. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!

U Senju ukraden gumenjak s motorom – Noću 17./18. kolovoza u Senju, nepoznati počinitelj otuđio je gumeni čamac s van brodskim motorom na štetu 54-godišnjaka iz Zagreba, a u Krivom Putu prikolicu njemačkih nacionalnih oznaka na štetu pravne osobe iz Njemačke – javlja PU ličko-senjska. Krađe u turističkoj sezoni nisu rijetkost. Ne samo među turistima nego i po stanovima čiji su vlasnici na odmoru.  Najveća sigurnost kad odlazimo na godišnji odmor je dobar susjed. On može najbolje pripaziti na stan i unaprijed obeshrabriti svakog lopova. Narodna mudrost kaže da je bolji dobar susjed nego brat u Americi.