Zadnji dan kolovoza – Ministar branitelja u Slunju – Krađa u Caritasu

31 kol

Najmanje 300 katoličkih Albanaca iz Švicarske putuje u Rim povodom proglašenja svetom Majke Terezije 4. rujna. U Rim putuje i rakovački župnik vlč. Andrija Kekić sa svojom rodbinom i prijateljima jednim kombijem. Njegova sestra je članica zajednice sestara Majke Terezije, misionarki ljubavi, pa je to dodatni razlog za ovo hodočašće. Vijest da će Majka Terezija biti službeno proglašena svetom ne iznenađuje. Zapravo, svi su uvjereni da je ona svetica još za života. A zanimljiva je pojava ove neobične žene. Rođena kao Albanka u Skoplju 1910. postala je katolička redovnica. Imala je indijsko državljanstvo i umrla je u Kalkuti 5. rujna 1997. Primila je Nobelovu nagradu za mir za svoje nesebično služenje siromašnima. Ovih nekoliko podataka govori o dinamici Kristove katoličke crkve koja je toliko različita u jedinstvu. Različitost je bogatstvo. To je Božji dar.

310816b

Jutros na kavi

Zadnji dan mjeseca kolovoza. Ugodno vrijeme iako je sve više znakova skore jeseni.

Ministar u Slunju – Danas će ministar branitelja Tomo Medved održati radni sastanak s braniteljima slunjskog kraja u 16 sati. Prije toga položit će vijence pred spomenik u slunjskom parku.

310816c

Jutros u vrtu

Krađa u Caritasu – U vremenu od 26. do 30 kolovoza 2016. godine nepoznati počinitelj je provalio u prostorije Caritasa gospićko-senjske biskupije iz koje je otuđio prehrambene proizvode. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.Malo čudna krađa. Karitas, koji se brine za one najsiromašnije, usamljene, našao se na meti kradljivaca.