Knjige o Majci Tereziji uoči proglašenja svetom – Sajam u Slunju – Ilegalni prijelaz granice

1 ruj

U nedjelju 4. rujna u Rimu će papa Franjo Majku Tereziju proglasiti svetom, uoči njezina blagdana koji se obilježava 5. rujna. Tim povodom nakladna kuća Verbum u rujnu će u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr imati akciju na ključne knjige Majke Terezije u nakladi Verbuma, koje će čitateljima biti dostupne uz 50% popusta, a koje zahvaljujući svome sadržaju omogućuju istinsko upoznavanje s Majkom Terezijom. Akcijom je obuhvaćeno pet knjiga, a popust se ostvaruje na način da se uz jednu kupljenu knjigu dobije 10% popusta, uz dvije 20%, uz tri 30%, uz četiri 40% te uz pet 50% popusta. Knjige koje su obuhvaćene tom akcijom predstavljaju ključne duhovne spise Majke Terezije. Također izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost u povodu kanonizacije Majke Terezije po posebnim cijenama nudi izdanja posvećena budućoj svetici. Riječ je o nizu od tri knjige “Živjeti s Kristom”, “Ljubiti s Marijom” i “Svjedočiti s Crkvom” čiji je autor don Lush Gjergji.

Danas je u Slunju i slunjskom kraju djelomično oblačno ali nema izgleda za kišu. Ugodno je. U Slunj je došlo puno trgovaca s robom. Nadaju se dobrom prometu…Četvrtak je ne samo sajmeni dan nego i prilika za susrete ljudi i ideja. Neke stranke koriste sajam za promidžbu svojih programa.

010816i

Špelićevi majstori danas su postavili na pripremljeno postolje poprsje Jurja Frankopana, djelo Josipa Turkalja, koje će odsada resiti crkveno dvorište u Slunju

Ilegalni prijelaz granice – Jučer na autobusnoj postaji u Ličkom Petrovom Selu, općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli su 47-godišnjaka i 24-godišnjaka (obojica državljani Albanije), za koje je utvrđeno da su ilegalno prešli granicu. Oni su uhićeni i uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom prekršajnom sudu.