Promjene u Slunjskom dekanatu – Preminula Mare Tomljenović

6 ruj

Jutros je oblačno u slunjskom kraju. Jesen neprimjetno dolazi. Dani su kraći, svaki dan po koji žuti list padne sa stabala. Doživljavamo vrijeme kao dar, dar koji je jednokratan i ne može se ponoviti. Kristovim ulaskom u ljudsku povijest vrijeme je dobilo dimenziju vječnosti. Tako je vrijeme postalo dragocjeno i milosno: ono je posvećeno spasenjem. Upravo to uklanja dosadu u vremenu i vrijeme doživljavamo sa nježnošću pred prolaznošću koja je nekada neumoljiva.

060916b

Jutros u Slunju

0509162a

Joso Obajdin dronom je snimio Slunj s visine od 300 metara

Promjene u Slunjskom dekanatu – U Slunjskom dekanatu učinjene su neke personalne promjene. Biskup mons. Zdenko Križić razriješio je službe župnika u Cvitoviću i Lađevcu vlč. Antonija Čuturu koji se vraća u svoju biskupiju (Vrhbosanska nadbiskupija). Istovremeno biskup je povjerio župe Cvitović i Lađevac vlč. Šimi Božiću.  Primoredaja župa učinjena je 31. kolovoza. Vlč. Šimo slavio je u nedjelju 4. rujna misu u župama Cvitović i Lađevac te se predstavio vjernicima. Poželimo mu uspješan i blagoslovljen pastoralni rad u povjerenim župama.

0609165

Vlč. Šimo Božić

Biskup mons. Zdenko Križić  dekretom br. 192/16 imenovao je slunjskim dekanom mons. Milu Pecića  “do kraja mandata ostalih dekana”.

Dodajmo da je dugogodišnji vjeroučitelj na Srednjoj školi Slunj g. Juraj Tomljanović nastavio vjeručiteljsku službu u Zagrebu a vjeroučitelj u slunjskoj srednjoj školi je don Goran Antunović sa Plitvica. Inače, župu Plitvice i Pastoralni centar preuzela je nova ekipa salezijanaca (don Goran Antunović, don Stjepan Tribuljaka) 

                      †

Preminula je u 80. godini života MARE TOMLJENOVIĆ iz D. Furjana 38. Bit će pokopana danas 6. rujna u 16 sati na groblju u Lađevcu. Za njom tuguju sinovi Ivica, Josip i Mile te kćerke Branka, Kate i Slavica s obiteljima