Dojmovi nakon izbora – Pokopana Mare Magdić

12 ruj

Danas je narod komentirao rezultate izbora u nadi da će nova Vlada početi s radom, nužnim reformama. Postotak izlaska na izbore je relativno slab. Ali, trenutak je ozbiljan i kako ističe predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nemamo vremena za čekanje. Građani su u Plenkoviću i novom vodstvu HDZ-a prepoznali ozbiljne ljude koji mogu povesti Hrvatsku u napredak prije svega gospodarski. Građani su ljutiti na one stranačke vođe koji svojim nerazumnim zahtjevima blokiraju dogovor i programe. Građani će pomno pratiti dogovore o ustroju nove Vlade i one koji budu nerazumni ili opijeni svojim uspjehom čeka kazna. Primjer Mesića i Josipovića može poslužiti za primjer. Od tolike slave danas ne bi prošli na izborima u nekoj mjesnoj zajednici.

1209161c

Na Korani ispod Rastoka večeras

Danas je u Slunju lijep sunčan dan. Đaci su u školama, turisti obilaze Rastoke, Plitvice. Jučer je u gradskom parku u Slunju proslavio 96. rođendan Milan Štefanac. Najstariji građanin Slunja djeluje relativno vedro, bistrog je pamćenja i dobrog zdravlja. Njegova izjava prošle godine na 95. rođendanu ima i danas svoju težinu a glasi: “Djeco moja, predobro vam je koliko radite!”

1209161b

Večeras na Korani ispod Rastoka

1209161d

U rastokama večeras

Pokopana Mare Magdić – Danas u 16 sati na slunjskom groblju pokopana je MARE MAGDIĆ iz D. Taborišta. Preminula je u 81. godini života i ostavila iza sebe divno svjedočanstvo vjere, strpljivosti, skromnosti. Svi su je voljeli. Nad grobom je odsvirao violinom pjesmu “Milost” Matej Magdić koji živi u Cerni i student je Muzičke akademije.

120916d

Matej Magdić s violinom (Matejev otac bratić je pok. Mare Magdić)