Danas spomendan patra Pija- Sunčani dan

23 ruj

Crkva se danas spominje patra Pija, talijanskog kapucina, koji je na svome tijelu imao stigme – Isusove rane. Rođen je 1887. u mjestu Pietrelcina u Italiji. Na krštenju je dobio ime Francesco. Sa 16 godina ušao je u novicijat fratara kapucina u Morconeu gdje je obukao franjevački habit i uzeo ime brat Pio. Nakon svećeničkog ređenja živio je u obiteljskom domu zbog zdravstvenih razloga. Zatim je poslan u franjevački samostan San Giovanni Rotondo gdje je i ostao do smrti. Od 1918. pa do smrti, 23. rujna 1968. godine, stalno je imao stigme – krvave rane na rukama i drugdje na mjestima Isusovih rana.

Jutros je sunčano ali prohladno. Temperatura je jutros u Slunju tek 6 stupnjeva. Počela je jesen i kalendarski pa  možemo očekivati mrazeve i ledene kiše.

230916b

One su sestre  i raduju se životu

230916c

Majka i dijete

230916d

Započeti radovi na kolektoru u Slunju, u Ulici 14. slunjske pukovnije, napreduju. Danas smo bacili pogled i osvjedočili se o velikim radovima, iskopima i polaganju ogromnih cijevi. Izgradnjom kolektora Grad Slunj će riješiti jedan od gorućih problema.