Vjeronaučno takmičenje – Dvostruka mjerila u medijima

27 sij

U petak 22. siječnja u Osnovnoj školi Slunj održano je Školsko natjecanje iz vjeronauka na temu Brak i obitelj u Božjem naumu.

Natjecanju je pristupilo 14 učenika naše Škole: Lea Kos, Lucija Cindrić, Anamaria Bogović, Daria Barać, Domagoj Cindrić, Lovro Štefanac, Ivan Valentić, Josip Šajfar, Nikola Begović, Leona Stipetić, Maksim Magdić, Luka Kadić, Mislav Vukošić i Emma Pavlešić.

Učenici su imali pripreme kroz cijelu nastavnu godinu srijedom poslijepodne, po dva sunčana sata. Pripremala ih je vjeročiteljica Andreja Jurčević. Čestitamo im na uloženom trudu i dobroj volji jer su uz opširno redovito školsko gradivo pronašli vremena i za dodatne sadržaje iz vjeronauka.

Podsjećamo da su naši učenici već tri godine za redom pobjednici na Županijskim natjecanjima iz vjeronauka i sudionici državnih natjecanja. Stoga se s pravom nadamo dobrim rezultatima na Županijskom natjecanju koje će se održati u Josipdolu, 19. veljače 2016.

Prosvjed u Zagrebu

Jučerašnji veliki prosvjed hrvatskih branitelja i građana održan u dobroj organizaciji i velikom redu nije naišao na odjek u nekim režimskim medijima. Prema procjeni policije više od 5 tusuća prosvjednika pošli su s Trga Nevenke Topalušić do Agencije za elektroničke medije u Jagićevoj ulici koja je ugasila popularnu televiziju ZG1 na tri dana zbog navodnog govora mržnje. Kad bi se ista mjerila primjenila i na HTV onda bi ona bila ugašena – kažu obični ljudi. Kad slično ili još grublje govore neki lijevi „umjetnici“ to je sloboda govora. Novinar i voditelje na ZG1 g. Jurič svoje je tvrdnje potkrijepio videosnimcima, dakle argumentirao. Umjesto da se kritika usmjeri prema pjevačima ovih nakarednih pjesama oštrica lijevih medija usmjerena je prema novinaru Juriču. Nije li time nagrađeno četničko divljanje u Hrvatskoj – zabrinuti su ljudi. Zato je ovaj prosvjed nagovještaj daleko masovnijih koji će tražiti slobodu govara za sve a ne samo za neke.