Završen teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu

28 sij

Danas je završen pastoralno-teološki tjedan u Zagrebu. Ovo teološko-pastoralno promišljanje današnjice u znaku je Godine milosrđa. Današnje zadnje predavanje pod naslovom “Milosrđe kao temeljni element svakog navještaja” održao je doc. dr. Nikola Vranješ. Predavač je istaknuo bi se svi sadržaji navještaja i prakse trebali očitovati i predstavljati kroz prizmu milosrđa ili na način milosrđa. Milosrđe predstavlja pravo Božje lice i crkvena zajednica bi trebala svjedočiti takvo lice. Vrhunac Božjeg milosrđa zasjao je u Kristu Spasitelju. Papa Franjo na takav način promatra Božje milosrđe. Milosrđe ostaje u temeljima navještaja crkve i prakse provlačilo se kao nit kroz Vranješevo predavanje.

280116e

Teološki tjedan u Zagrebu svojevrsni je susret svećenika sa područja bivše Jugoslavije. Motiv njihovog dolaska je i susret s kolegama koje inače ne mogu vidjeti. Istovremeno oko teološkog promišljanja, predavanja i diskusije održava se i svojevrsni velesajam. Izdavači knjiga, proizvođači najrazličitije opreme i predmeta za crkvu i oko crkve neizostavno dolaze ovampo sa svojom ponudom. Danas smo mogli susresti dragu subraću svećenike i nabaviti ono što je inače teže nabaviti. Neki podmire dugove raznim izdavačima za novine, časopise, susretnu one koje nisu vidjeli godinama. Vide se novi svećenici, mladi i poletni ali i oni stariji koji imaju mlado srce.

280116d

 

280116c

 

Danas je na cvitovačkom groblju pokopana JANJA OBROVAC iz Glinskog Vrela 191. Umrla je u D. Nikšiću gdje je živjela kod kćerke Milke Grdić. Preminula je u 84. godini života nakon što je primila svete sakramente. Za njom žale sinovi Marko i Ivan te kćerka Milka s obiteljima