Kršten mali Fran Filipčić – 24. vojno hodočašće u Mariju Bistricu

2 lis

Danas je pod misom u 11 sati u slunjskoj crkvi kršten mali Fran Filipćić. Fran je drugo dijete Tomislava i Martine Filipćić iz D. Nikšića (župa Slunj). Časnu službu krsnog kuma preuzeo je Nikola Radočaj iz G. Taborišta /Slunj/. Uz roditelje i kuma slavlju krštenja pridružila se brojna rodbina. Dijete je krstio župnik Pecić. Krsno slavlje nastavljeno je u restoranu “Pino”.

021016b

 

021016c

 

Danas vojska hodočastila u Mariju Bistricu – Danas je održano tradicionalno 24. po redu Hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariju Bistricu. Sudjelovalo je 15.000 vojnika i policajaca.
Nakon što su u svečanom hodu na prostor Crkve na otvorenom pristigli Pješački ešaloni, svečani i počasni dio, te stjegonoše, euharistijsko slavlje je u zajedništvu s vojnim biskupom u BiH Tomom Vukšićem i predstavnicima vojnih ordinarijata i vikarijata iz Slovačke i Slovenije, te vojnim i policijskim kapelanima, kao i rektorom bistričkoga svetišta mons. Zlatkom Korenom i novoimenovanim rektorom preč. Domagojem Matoševićem predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan.