U tri obitelji 17 djece – Kratke vijesti

3 lis

Završen 7. hrvatski žrtvoslovni kongres – Sudionici 7. hrvatskoga žrtvoslovnog kongresa, koji se o temi “Pamćenje i povijesna istina o žrtvama” održao od 30. rujna do 2. listopada pod visokim pokroviteljstvom varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka, okupili su se na misnom slavlju u nedjelju 2. listopada u Svibovcu, na području kojeg se nalazi jedno od najvećih grobišta u Varaždinskoj biskupiji.
Misno slavlje za sve žrtve pale za Hrvatsku predvodio je biskup Mrzljak. Na misi su sudjelovali predavači i članovi društava organizatora kongresa: Hrvatskoga žrtvoslovnog društva na čelu s predsjednikom Zvonimirom Šeparovićem i Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin na čelu s Franjom Talanom – javlja IKA

031016e

U listopadu se vjernici okupljaju na molitvu krunice. U Slunju svaku večer u 17.30 sati

Zagreb: u tri obitelji 17 djece – Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško krstio je Mariju, 7. djete u obitelji Milanović; Klaru, 6. djete u obitelji Tatarović i Ozanu, 4. djete u obitelji Jerkan u nedjelju 2. listopada u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici.  “Drage obitelji Milanović, Jerkan i Tatarović, dragi roditelji Branko i Marijana, Dušane i Bernarda, Ante i Kristina, draga djeco, ukupno vas je u ovim obiteljima 17: Ivo, Josip, Ana, Mihael, Marko, Pavao i krštenica Marija, Nikola, Šimun, Luka i krštenica Ozana, Lucija, Filip, Marko, Ivan, Ana i krštenica Klara. Svima vam radosno, i u ime našega nadbiskupa, i cijele nadbiskupije, nosim pozdrave i čestitke” – rekao je biskup a javlja IKA. Bože, hvala ti za ovu vijest. Ovi hrabri roditelji mogli bi iznaći sto i jedan razlog da ostanu u masi sebičnjaka, ziheraša i da reknu “ne” većem broju djece. Ali oni su rekli “da” životu. Njihova djeca neće se razlikovati od ostale djece, pače u školi obitelji naučit će dijeliti i  živjeti za druge…

Kratke vijesti:

Uhvaćen bez dozvole i s alkoholom u krvi 2,38 – Policajci su utvrdili da je jučer u 16.20 sati u Slunju neregistriranim osobnim vozilom, pod utjecajem alkohola od 2,38 promila, upravljao 53-godišnjak. Vozač je do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog – javlja PU karlovačka.

Počinio dva razbojstva – Policijski službenici Policijske postaje Karlovac dovršili su kriminalistička istraživanja vezana za dva kaznena djela razbojništva. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 19-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči se da je uz prijetnju vatrenim oružjem 21. kolovoza od 50-godišnje zaposlenice kioska u gradskoj četvrti Luščić u Karlovcu otuđio novac i cigarete, a 25. kolovoza u gradskoj četvrti Zvijezda od 35-godišnje zaposlenice kladionice novac. Materijalna šteta veća je od 1500 kuna. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te doveden na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu – javlja PU Karlovačka a mi dodajemo:  što mu je to trebalo!