Stranice u novom ruhu

29 sij

Kao što smo najavili, nakon deset godina izlaženja, naše smo stranice obukli u drugačije ruho. Neki će požaliti za starim dobrtim starnicama, koje su u 10 godina izlažennja donijele mnoštvo vijesti popraćenih fotografijama iz slunjskog kraja. Sad smo stranice drugačije dizajnirali s namjerom da budu pregledije i bogatije u ponudi vijesti i komentara. Novost su video-isječci koji će, ako ne svaki dan, ono bar povremeno prikazati posjetiteljima neke važne i manje važne događaje. Adresa ostaje i dalje ista: www.slunj-crkva.hr .Molimo posjetitelje da budu strpljivi ovih dana dok se uređivanje stranica ne stabilizira. Naša arhiva, izvor dragocjenjenih informacija s mnoštvom fotografija, bit će i dalje dostupna. Posebu ćemo pažnju posvetiti najavi događaja a neke ćemo i posebno istaknuti. Sve u svemu, ponudit ćemo našim posjetiteljima diljem svijeta vijesti, komentare i fotografije na drugačiji način. Ostaje i dalje ideja vodilja u uređivanju stranica: svaki dan mora biti bar jedna vijest s fotografijama. Kad god netko otvori staranicu naći će svježe vijeti iz slunjskog kraja i šire. Naša omiljela rubrika “Razgovor uz kavu” i dalje će uveseljavati čitatelje i poticati na razmišljanje. U hodu stranice ćemo obogaćivati novim rubrikama: u tome mogu sudjelovati i naši posjetitelji.

2901161d

Slunjčica ovih dana suncem okupana

2901161a

Danas u 15 sati na slunjskom groblju iskazana je počast ukopa Jeki Štefanac. Pokojna Jeka bila je poznata i omiljela u Slunju i okolici zbog pjevanja. Pjevala je u crkvenom zboru od djetinjstva i u slunjskom KUD-u “Korana”. Imala je zvonki i osebujni glas i sigurnost u pjevanju.  Mnoštvo naroda došlo je ispratiti ovu dragu ženu. Od pokojne se oprostio toplim riječima član KUD-a “Korana” Nikica Sminderovac. Pred mrtvačnicom Kristijan je na primu odsvirao njenu omiljelu pjesmu “Oj Korano, tija vodo ladna”. Župnik je pokojnoj Jeki zahvalio za svjedočanstvo koje je pokazala pjevanjem u crkvi. Njeno mjesto je prazno i netko ga mora popuniti! Crkveni pjevački zbor otpjevao je popijevku “Hvala”. Nakon sprovada služena je misa zadušnica u župnoj crkvi. Dodajmo da je sa suprugom Jankom podigla troje djece. Iza nje ostaje unučad i praunučad.

2901161c

Slunj večeras u 18.30 sati

Rukometaši se bore poput lavova – Slunj je večeras pust. Mnogi su se namjestili pred ekran u iščekivanju rukometne utakmice između Španjolske i Hrvatske. Hrvatska je napravila pravo čudo kad se izborila u polufinale. Večerašnja utakmica odvela bi je u finale. Nažalost, izgubili smo od Španjolaca koji su čitavu utakmicu vodili. Trebamo našim dečkima čestitati. Borit će se za brončanu medalju. Imaju šansu da dođu kući s brončanim odličjem kao treća momčad Europe. Nije to malo.