Danas sv. papa Ivan Pavao II – Slavlje u D. Lapcu

22 lis

Danas sv. Ivan Pavao II – Dana 27. travnja 2014. blaženi papa Ivan Pavao II, papa obitelji i papa mladih te Ivan XVII proglašeni su svetima pred oko 800 tisuća vjernika iz cijelog svijeta koji su s oduševljenjem dočekali ovu vijest. Ivan Pavao II veliki je papa koji je u dramatičnim vremenima bio glas razuma i Božji glas. Živo se zalagao za priznanje Hrvatske kao jedinom načinu da se spasi jedan narod od nestanka.  Hrvatsku je posjetio tri puta. Apostolskim putovanjima obišao je čitavu planetu. Novinari su ga voljeli  i pratili svaki njegov korak. Bio je obljubljen ne samo među kršćanima nego i među ljudima drugih kultura. Upravo danas crkva slavi sv. Ivana Pavla II.

 

Za posjeta Hrvatskoj 4. rujna 1998. papa Ivan Pavao II blagoslovio je u Splitu kamen temeljac za crkve u D. Lapcu i Udbini. Upravo novoizgrađena crkva u D. Lapcu posvećena je sv. papi Ivanu Pavlu II. Velebno slavlje posvete crkve dogodilo se 8. listopada ove godine. Tako ova mlada župa slavi danas svoga zaštitnika. Misu će predvoditi preč. Richard Pavlić, senjski župnik.

081016l

Sa posvete crkve u D. Lapcu 08.10.2016.

Slunjski kraj u magli – Jutros je u Slunju osvanula gusta magla. Nema izgleda da će se pokazati sunce. U  9 sati prošetali smo po Slunju i jedva prepoznali šetače u magli. Vidimo da je i promet slab: putuju tek oni koji moraju.

221016b

221016c