Danas sv. Martina – Oblačno i vlažno – Večeras misa u 17 sati u Slunju – Preminula Marica Bogović

30 sij

Danas spomendan sv. Martine – Danas se sjećamo malo poznate djevice i mučenice iz prvih kršćanskih vremena, sv. Martine. Car Aleksandar Sever zaželio je Martinu za ženu zbog njezine ljepote i plemenitosti kojom je odskakala od drugih djevojka. Martina kao vjerna kršćanka željela je svoj život posvetiti Bogu i bližnjemu. Život na poganskom dvoru doveo bi u pitanje njezinu vjeru i vjernost Bogu. Odbila je carevu prosidbu ali i navukla carev gnjev. Molila je milost od Boga da može ustrajati u kušnjama kojima su je mučili. Nakraju su je pogubili odsijecanjem glave. Štovanje svete Martine započelo je doskora nakon njezine smrti. U Rimu su joj nad grobom podignuli baziliku. Njoj u čast papa Urban VIII. ispjevao je i dva psalma koji su uvršteni u časoslov.

 

Jutros u Slunju u 8 sati

300116c

Jutros je u slunjskom kraju temperatura oko ništice. Navuki su se oblaci i vlažno je. Subota je pa su se neki uputili u svoje vikendice ili k rodbini u posjet.

300116b

Večeras u 17 sati u slunjskoj crkvi slavimo misu.

300116a

Pogled na Slunjčicu jutros u 8 sati


Preminula je MARICA BOGOVIČ r. Žgela. Rođena je 1935. Sa suprugom Franjom podigla je šestero djece. Preminula je 30. siječnja u Netretiću. Bit će pokopana na slunjskom groblju u ponedjeljak 1. veljače u 15 sati. Za njom žale sinovi Josip, Ivan, Franjo te kćerke Barka, Jelena i Marijana s obiteljima, unučad i praunučad