Posebne obavijesti /raspored misa/

Raspored službe Božje u župi Slunj
subotom u 17 sati (zimsko računanje vremena), u 18 sati (ljetno računanje vremena)
nedjeljom u 8 i 11 sati
radnim danom u 8
svibanj i listopad navečer (u 17 ili 18 sati prema računanju vremena)
u Došašću zornice u 6.30 sati

Priprava za Prvu pričest

Roditelji upućuju molbu za Prvu pričest na početku školske godine.
Obvezatno je sudjelovanje na misi nedjeljom u 8 sati a potom kratka pouka.
Roditelji prate i podržavaju svoju djecu u sudjelovanju u nedjeljnim misama i uopće rastu u vjeri.

Priprema na krizmu
Redoviti kandidati za krizmu župe Slunj su učenici osmog razreda osnovne škole. Nakon predane molbe na početku školske godine kandidati moraju redovito dolaziti na nedjeljnu euharistiju u 11 sati. Nakon mise kratka pouka i druženje u župskoj dvorani.
Odrasli, koji iz bilo kojih razloga nisu krizmani u redovitom roku, mogu to učiniti svake godine. Moraju se prijaviti na početku Došašća i dolaziti na mise tijekom crkvene godine i pouku. Ne mogu se potvrditi oni koji su se prijavili tjedan dana prije datuma krizme.

Tečajevi za brak
Tečajevi za brak održavaju se svaki petak u svibnju i listopadu u 18 ili 19 sati u župskoj dvoranu u Slunju. Tečaj je obvezatan za sve one koji namjeravaju sklopiti brak. U tečaju sudjeluju liječnici, svećenici i stariji bračni parovi. Nakon završenog tečaja kandidati dobivaju pismenu potvrdu da su pohađali tečaj.

Prijava krštenja djeteta

Roditelji prijavljuju krštenje djeteta. Krsni kum prima veliku odgovornost i zato ne može bilo tko biti krsni kum. On prije svega mora biti svjedok vjere. To nije onaj tko nije krizman, tko živi u necrkvenom braku, tko ne pohađa nedjeljnu misu…Roditelji podižu posebni formular molbe za krštenje i tome prilažu kopiju rodnog lista djeteta. Sa župnikom se dogovaraju o pouci za krštenje. Roditelji i kumovi kod krštenja pristupaju pričesti (i ispovijedi).

Bolesnici

Bolesnici su briga obitelji ali i čitave crkve. Kao što bolesnima treba posebna medicinska pomoć da ozdrave tako im treba i duhovna okrepa da održe ili dobiju duhovnu snagu potrebitu u teškim časovima bolesti. Stoga je briga svih nas, ponajprije obitelji, da bolesni član dobije duhovnu snagu. A tu su sakramenti Pomirenja, Pričesti i Pomazanja.