Progon kršćana u svijetu u porastu

30 sij

‘No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice!’

 

Godine 2014. kršćani su bili suočeni s najgorim progonima u modernoj povijesti, tako je govorila organizacija ‘Open Doors USA’ koja je pratila progon kršćana. Međutim, kako sada govore u novom izvještaju, 2015. godina nadmašila je prethodnu godinu i broj progonjenih kršćana porastao je na svakom kontinentu u svim oblicima, a što je najstrašnije od svega, ova organizacija dalje upozorava, da se najgori progoni za kršćane tek očekuju. S druge strane zaključak najnovijeg izvještaja pod nazivom ‘Progonjeni i zaboravljeni’ koji je objavio Daily Mail također upozorava na strahote koje u ovo moderno doba ‘tolerancije’  prolaze kršćani diljem svijeta. Od stravičnih pokolja do progona i to u tolikoj mjeri  da kršćani doslovce nestaju s Bliskog istoka.

Prije nekoliko dana, Joshua Moses, kršćanin iz Libije na svom Facebook profiluobjavio je fotografiju koja je podosta uznemirujuća, a objavio ju je zato da bi se svijet napokon suočio sa stravičnim ‘krikom stvarnosti’. Objavio je razapetog kršćanina za kojeg je rekao da je razapet pred očima svoje djece.

‘On je danas razapet u Libiji jer je kršćanin. Ubijen je na očigled  svoje djece. Molim se da ovaj svijet postane bolji, a moje srce je sada s obitelji ovog kršćanskog čovjeka koji nije zaslužio da bude ubijen na ovakav način’ – napisao je Moses na Facebooku i zamolio ljude da prosljeđuju ovu fotografiju kako bi se svijetom proširila mučna istina o razapetom Kristu kojeg ovaj svijet i dalje muči, razapinje, progoni i to preko čovjeka kojeg Krist neopisivo ljubi. Ova uznemirujuća fotografija pokrenula je lavinu komentara a proslijeđena je više od 38 tisuća puta.

 

 

3001161c

Danas se načas u 14 sati pojavila duga iznad crkve u Slunju