Sv. Gracija Kotorski – Dekanatska sjednica – Preminula djevojčica Leonarda

8 stu

Bl. Gracija Kotorski rođen je 27. studenog 1438. godine u mjestu Muo u Boki Kotorskoj, zaljevu svetaca. Uz oca ribara i sam se bavio ribarenjem. Kao pomorac obilazio je jadranske gradove. Slušajući jednom prigodom propovijed redovnika Šimuna iz Camerina, u Graciju se rodila želja postati redovnik, svoj život posvetiti Bogu i radu na dobrobit ljudi. Ušao je u ogranak augustinskog reda na brdu Ortone kod Padove i postao redovnik – brat laik. Uvršten je u red blaženika.

081116a

Jutros je u Slunju tmurno, kišovito, magla, suho lišće…

Danas je održana dekanatska sjednica u Slunju s početkom u 11 sati s ovim dnevnim redom: 1,. Molitva Srednjeg časa; 2) Izvješće sa sjednice Prezbiterskog vijeća; 3) Pastoralni program u novoj pastoralnoj godini; 4) Pripremanje godišnjaka MOSTOVI 2017; 5) Došašće i božićne ispovijedi po župama; 6) Razno.

Na sjednicu se odazvalo svih pet župnika koji vode brigu o osam župa. Sjednica je završila oko 13 sari. Druženje je nastavljeno uz bratski ručak.

081116c

U Slunjskom dekanatu na 9 župa pastoralno radi 5 župnika: s lijeva na desmo: vlč. Andrija Kekić /Rakovica/, vlč. Mile Šajfar /Drežnik i Vaganac/, mons. Mile Peci /Slunj, Blagaj/, mons. Marijan Ožura /Cetingrad/, vlč. Šimo Božić (Cvitović, Lađevac). Župu Zavalje, koja crkveno pravno spada u Slunjski dekanat vodi vlč. Dino Rupćić iz D. Lapca

Lopovi rado kradu mobitele – Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 39-godišnjaka da mu je 4. studenog u poslijepodnevnim satima nepoznati počinitelj iz službenog vozila, vlasništvo trgovačkog društva iz Karlovca, otuđen mobitel. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna – javlja PU karlovačka.

Predaja oružja – Jučer je građanin u Gospiću dragovoljno predao dvije automatske puške i 343 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Građani koji sami predaju oružje neće biti kazneno gonjeni. Ali, ipak oprez: bolje je da sami građani ne donose oružje u policijsku postaju jer može eksplodirati. Jedan je građanin nakon “Oluje” donio minu u policijsku postaju što nije bilo pametno. Bolje je prijaviti i prepustiti stručnjacima da onesposobe oružje.

                     †

Preminula je djevojčica Leonarda Obajdin stara nepuna dva mjeseca iz Slunja /roditelji Miroslav i Martina Obajdin/. Dijete je preminulo od zastoja disanja. Ovaj anđelak bit će pokopan sutra 9. studenog u 15 sati na slunjskom groblju.