Spomendan Lateranske bazilike – Preminuli: Nada Močilac, Lucija Jakovljević, Slavica Jurčević i malena Leonarda Obajdin

9 stu

Danas je spomendan posvete Lateranske bazilike Presvetog Spasitelja ili sv. Ivana na Lateranu, papine katedrale. Tu baziliku nazivaju ‘glavom i majkom’ svih crkava u Rimu i katoličkom svijetu. Od apostolskih vremena osjećala se potreba za mjestima na kojima će se zajednica okupljati na molitvu, slušanje Božje riječi i na slavljenje Euharistije. Zato se i osjetila potreba za gradnjom crkava. Ta potreba traje kroz cijelu crkvenu povijest sve do današnjih dana. Božjem su narodu potrebni crkveni prostori da u njima ostvaruje svoje zajedništvo u Kristu, jer je Crkva po svojoj biti zajednica koja se neprestano okuplja oko oltara slaveći uspomenu na Kristovu muku, smrt i uskrsnuće.

Danas je pomalo hladno u slunjsko-plitvičkom kraju, oblačno ali bez oborina. Tijekom dana oblaci su se počeli razbijati pa je bilo i malo sunca….U slunjskom kraju danas je jedan pogreb8malena Leonarda), sutra čak tri: u Vagancu, Slunju i Cvitoviću.

091116d

Slunjske palme moraju prezimiti u zatvorenim prostorijama: ekipa je danas očistila okoliš crkve i pohranila palme

Prijevarama nema kraja – Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 83-godišnjakinje da je u jutarnjim satima na kućni telefon zaprimila poziv od nepoznate ženske osobe koja se predstavila kao djelatnica banke i rekla joj da bi trebala zamijeniti eure kojima je istekao rok trajanja te da će u njezin dom doći službenica koja će joj to zamijeniti. Nakon kraćeg vremena u njezin dom, u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu, došla je nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao službenica te joj je 83-godišnjakinja predala novac. Kako joj novac nije bio vraćen, shvatila je da je prevarena te je događaj prijavila policiji. 
Kako je i ovom prilikom prevarena osoba starije životne dobi ovim putem ih ponovno upozoravamo, kao i sve ostale građane, da ne budu lakovjerni i da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom te da o svemu obavijeste policiju na broj 192 – upozorava PU karlovačka

 

                     †

Preminula je NADA MOĆILAC r. Jurčić iz D. Popovca 60. Bit će pokopana na slunjskom groblju sutra 10.11.2016. u 15.30 sati. Za njom žale  kćerke Ane, Jelka, Maca s obiteljima, unučad i rodbina.

Preminula je u 85. godini života LUCIJA JAKOVLJEVIĆ iz Vaganca 62. Bit će pokopana na vaganačkom groblju 10.11. u 14 sati. Za njom žale sinovi Joso i Mile, kćerke Ivka, Marija i Veronika, unučad i praunučad. Suprug Branko stradao je u prometu a sin Tomislav poginuo kao branitelj 09.09.1993. kod Otočca. Bila je hrabra majka i dobra vjernica!

091116cLucija /Luce/ Jakovljević  1931-2016

Preminula je U 87. godini života SLAVICA JURČEVIĆ iz G. Gline 146. Bit će pokopana 10.11.2016. u 15 sati na cvitovačkom groblju. Za njom žale sin Mile, kćerke Jelena, Marica i Milka, zetovi, unučad i rodbina