Danas sv. Martin – Preminuli Dragutin Rendulić i Mile Jandrić

11 stu

Danas crkva slavi spomendan sv. Martina, biskupa Toursa (TURA). Njegovi životopisci ističu da je bio najomiljeniji europski svetac, zaštitnik nevoljnika a strah i trepet nasilnika. Štovanje se razvilo u 5. stoljeću. Njegov grob u veličanstvenoj bazilici u Toursu francusko je nacionalno svetište i odredište brojnih hodočasnika. On nema nikakve veze s vinom jedino  njegov spomendan pada u vrijeme kad se mošt pretvara u vino.

Martinja je kušnja za vozače. U društvu popiju i sjedaju za volan što može biti opasno. Na temelju iskustava prethodnih godina policija će pojačati kontrolu u cestovnom prometu. Prošle godine zatečeno je 118 vozača kako upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. Dobro je odustati od vožnje i dati drugoj osobi volan koja nije okusila mlado vino. Vožnja pod utjecajem alkohola može biti jako skupa. Policijska uprava karlovačka posebno će u razdoblju od 11. do 14. studenog kontrolirati sudionike prometa.

111116b

Izlazak sunca jutros /Slunj/

Jedina župa u Gospićko-senjskoj biskupiji posvećena sv. Martinu je župa Brušane u Velebitu, između Gospića i Karlobaga.

Jutros je prohladno svega stupanj iznad ništice u Slunju.

111116c

Jutros u 9 sati u Slunju

                   

Preminuo je u 86. godini života DRAGUTIN RENDULIĆ iz Rakovačkog Selišta 171a. Bit će pokopan 11.11. u 15 sati na rakovačkom groblju. Za njim žale sinovi Josip, Franjo, Ante te kćerka Kate s obiteljima

Doznajemo da je u Zagrebu u 75. godini preminuo MILE JANDRIĆ Carev iz Vaganca i da će danas 11. studenog biti pokopan na groblju Markovo Polje. Iza njega ostaje obitelj i brat Ante s obitelji.