Krist Kralj ali kakav? – Sutra Dan klečanja u Slunju – Kod Vaganca ilegalni prijelaz granice

19 stu

U demokratskom društvu u kojem birači biraju svoje predstavnike u parlament, govor o kralju djeluje pomalo komično. Kralj nije biran, on drži vlast po nasljedstvu…Ipak, Isus je Kralj ali drugačiji! Roditelji služe svojoj djeci jer ih vole. Iz ljubavi prema djeci spremni su na žrtve. Ovo nas uvodi u razmišljanje o Božjoj ljubavi prema čovjeku. On voli čovjeka pa kad je čovjek i zločest jer on je ljubav. Kristova ljubav progovorila je na križu. Narod ga je ismijavao zajedno s moćnicima. Možda bismo se i mi pridružili masi koja se zabavljala ismijavajući ga raspetog na križ. Lijevi razbojnik također ga je pogrđivao.  Ali, desni razbojnik prepoznao je u njemu dobrotu i ljubav koja se spustila k njemu, razbojniku! On je znao da je ovo zaslužio, da je napravio puno krivih koraka, loših odluka i gadosti. Ali, Krist se spustio k njemu, u njegovu situaciju. Prepoznao je tajnu ljubavi. Krist je kralj po ljubavi koja je spremna na sramotu križa! Hoćemo li prepoznati Kristovu ljubav u bolesti, nemoći, porazu, umiranju?

1911161a

Večeras u Slunju

Dan klečanja u Slunju – Na samu svetkovinu Krista Kralja, sutra 20. studenog, mise u Slunju u 8 i 11 sati. Nakon mise u 11 sati bit će izložen Presveti. Naime, upravo na blagdan Krista Kralja u župi Slunj Dan je klečanja. Vjernici će dolaziti u crkvu, zadržati se u tihoj molitvi, u razmišljanju o Kristovoj ljubavi. U 17 sati zaključak klečanja.

Ilegalni prijelaz granice kod Vaganca – Jučer, u Gornjem Vagancu, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli su 42-godišnjeg državljanina Srbije za kojeg je utvrđeno da je nezakonito prešao državnu granicu. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom prekršajnom sudu – javlja PU ličko-senjska.