Plitvice: večer pjesme i poezije

22 stu

Sinoć je u Pastoralnom centru na Mukinjama svečano proslavljen blagdan svete Cecilije (zaštitnice glazbenika i pjesnika) uz pjesme i promociju knjig poezije Ante Nadomira Tadića Šutre. 

U glazbenom dijelu sudjelovala su djeca koja pohađaju glazbenu školu na Mukinjama:  Katja Daić (klavir), Lorena Šebalj (gitara) i Fran Podnar (harmonika), ženska klapa Slunjanke, ženska klapa Plitvička Jezera i posebni gosti Plitvički Bećari.
Osim glazbenog dijela, Ante Nadomir Tadić Šutra, promovirao je svoju najnoviju knjigu pjesama “Luč Hrvata”. Pročitao je nekoliko pjesama iz svoje knjige kojima je dodirnuo srca prisutnih domoljubnim pjesmama. Ovom prilikom, članovima obitelji, Općini, župniku, UBDR Plitvička Jezera te UBDR Rakovica dodijeljena je uokvirena pjesma ovoga autora, “Tri anđela” posvećena ubijenoj djeci u Grabovcu, Dubravki, Josipi i Ivanu Špoljariću.
O autoru: Ante Nadomir Tadić Šutra, rođen je u Otoku na Cetini, zaseok Ovrlja, 1963. godine. Od 5. kolovoza. 1995. živi u Kninu.Piše pjesme i prozu, umirovljeni je časnik Htvatske vojske. Diplomirao je na sveučilištu u Zadru, na odjelu za informatologiju i komikologiju. Objavio je deset samostalnih knjiga. Dvije mu se pjesme nalaze u školskim udžbenicima iz hrvatskog jezika a neke su mu prevedene na njemački, engleski i slovenski jezik. Predsjednik je Kulturnoga vijeća grada Knina, član Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne i hrvatskih skladatelja. Dobio je i mnogobrojne nagrade za književni i kulturni rad, Grada Knina, općine Kijevo, općine Otok Dalmatinski, Grb županije Šibensko-kninske te zlatno pero Veleučilišta “Marko Marulić” u Kninu.
Nakon službenog dijela”programa”prisutni su se počastili jelom i pićem koje su im pripremili mještani Župe.
Sve ovo omogućili su organizatori, UBDR općine Plitvička Jezera i don Goran Antunović uz pokroviteljstvo općine Plitvička Jezera. /tekst i snimci: Sabit Gaši/
cec16-2
Klapa Slunjanke
cec16-11
Pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutre. 
cec16-16
cec16-8
Lorena Šebalj
cec16-4
Fran Podnar 
cec16-10