Gospić: sjednica Zbora savjetnika – Proljeće u našem kraju – Pokpana Marica Bogović

1 velj

Gospić: Sjednica Zbora savjetnika

Danas je održana sjednica Zbora savjetnika u Gospiću. Odazvali su se svi članovi Zbora: mons. Mile Čančar (Gospić), mons. Tomislav Šporčić (Otočac), mons. Mile Pecić (Slunj), mons. Tomislav Rogić (Udbina), preč. Nikola Turkalj (Gospić) i vlč. Stipe Zeba (Korenica). Zapisnik sa prošle sjednice pročitao je mons. Tomislav Rogić. Na dnevnom redu našli su se problem vezani uz popunjavanje župa, dogovori s redovničkim zajednicama o preuzimanju nekih župa. Biskup je progovorio o stanju klera. Trebalo bi nekoga poslati na daljnje studije (specijalizaciju). Namiće se potreba pravnika, povjesničara, liturgičara. Crkva Hrvatskih mučenika na Udbini zauzela je u razmišljanju dosta prostora. Orgulje, koje je napravio mons. Jerneić, bit će instalirane do Dana mučenika. Predstoji još niz radova kao što je uređenje okoliša, zida sjećanja…Doznajemo od upravitelja svetišta mons. Tomislava Rogića da godišnje posjeti udbinsko svetište oko 250 autobusa hodočasnika.

0102161a

Sa sjedice Zbora savjetnika

 Danas pokopana Marica Bogović – Danas je na slunjskom groblju iskazana počast ukopa Marici Bogović koja je rođena 1935. Župnik je istaknuo da pokojna spada među hrabre majke koja je rodila i podigla šestero djece i to u nesklonim vremenima. Nakon pogreba služena je misa u župnoj crkvi.

0102161c

Danas proljeće – Danas je od Gospića do Slunja bio pravi proljetni dan. Nevjerojarno kako je toplo. Ljudi su, a vjerujemo i neke životinje, zbunjeni. Tako će lički medvjed izići iz brloga prije nego što mu je vrijeme.

0102161d

U slunjkom parku večeras: temperatura čak plus 19 stupnjeva!