Danas Bezgrešno Začeće BDM – Četvrtak u Slunju – Izbori novih članova Župskog pastoralnog vijeća

8 pro

Crkva danas slavi svetkovinu Bezgrješnog začeća Djevice Marije. Ovim danom zahvaljujemo Bogu što je u bezgrešnoj Mariji sebi pripravio dostojan stan i tako divno odlikovao svoju i našu Majku. Ona je kao njegova majka mogla, te u nekom smislu i morala, biti oslobođena svakoga, pa i istočnoga grijeha. Svi smo mi drugi od tog oslobođeni na dan svoga krštenja.

081216b

Uz zubato sunce temperatura je koji stupanj ispod ništice: njih troje idu u sajam ili u šetnju

Jutros je vrlo hladno u slunjsko-plitvičkom kraju. Negdje se temperatura spustila do sedam stupnjeva ispod ništice. Rađanje sunca nakratko je podiglo maglu ali se uskoro razvedrilo. Zornica jutros u 6.30 sati prikupila je one hrabre, od malenog Filipa kojemu je tek 5 godina, do onih odraslih kojima je zornica posebna radost.

081216d

Piva na otvorenom uz minus tri stupnja!

Biranje novih članova Župskog pastoralnog vijeća – Mandat Župskih pastoralnih vijeće, koji traje 5 godina, istekao je ove godine. U nedjelju 11. prosinca po svim župama vjernici će moći izabrati nove članove. Donosimo listu na kojoj je 19 kanidata župe Slunj. Od njih 19 vjernici zaokružuju 10 imena. Trojica ulaze po svojoj službi a župnik može imenovati dvojicu ako neko važno područje ili kategorija nema svoga predstavnika. 

izbor1

 081216c

                      †

Preminuo je u 77. godini života NIKOLA VUKOVIĆ iz Čamerovca 163. Bit že pokopan 09.12. u 14 sati na groblju Lađevac. Za njim žale sestre Kate i Mande te nećaci