Trener Željko Babić: Volim Isusa i Gospu – Oblačno u slunjskom kraju

2 velj

Trener Željko Babić: Volim Isusa i Gospu – Doček rukometne reprezentacije jučer u Zagrebu ostaje za pamćenje. Naši kauboji vratili su se s brončanom medaljom, plasirali izravno na svjetsko prvenstvo i Hrvatska će biti domačin idućem Europskom prvenstvu. Primila ih je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Tihomir Orešković. Iznenađenje ovog prvenstva je i Goran Babić (43), trener kauboja. Ne samo što je vodio sjajno reprezentaciju nego je i njegovo razmišljanje iskreno i dojmmljivo. “Ja ne želim biti hit, želim biti iskren, otvoren i ne sramim se toga. Netko to voli, netko ne. Ne želim biti na televiziji, ni popularan, ali radim takav posao. I kažem što volim: volim Isusa i Gospu” – rekao je iskreno i skromno. Zanimljivo da je njegov brat don Ivan župnik u župi Vrbnju na Hvaru. Braća su često puta bila na telefonskoj vezi za vrijeme prvenstva u Poljskoj. “Morate biti spremni na to da se čudo dogodi. A što ću reći o Poljskoj i o toj pobjedi nego da je to bilo čudo. Određene stvari su jednostavno nemoguće. Kao takve ja ih ne mogu shvatiti jer sam ograničen kao čovjek i kao trener” – rekao je Željko Babić.

020216d

Željko Babić, proslavljeni trener rukometne reperezentacije

Jutros je oblačno u slunjskom kraju. Temperatura je tek plus 4 stupnja. Danas je Svijećnica ili Prikazanje Gospodinovo te Dan posvećenog života. U godini posvećenog života Papa Franjo je pozvao svećenike, redovnike i redovnice da gledaju u prošlost sa zahvalnošću, da žive sadašnjost s velikom ljubavlju i da prigrle budućnost s nadom.

020216b

Pupovi jorgovana nabubrili

Danas Svijećnica – Danas će se slunjski vjernici okupiti u župnoj crkvi u 17 sati. Blagoslov svijeća. Zanimljivo je razmišljanje o svjetlu i tami. Dok svjetlost ima svoju strukturu, spektar, brzinu, toplinu…pitamo se što je mrak odnosno tama? Tama je nedostatak svjetlosti. Kad kažemo da je Krist svjetlost svijeta onda dobivamo uvid u tu poruku: Tamo gdje dopire Kristova svjetlost to je obasjano, vidljivo, može se živjeti. Tama je zlo  i oni koji ne žele izići na svjetlost ostaju u tami. Ovu je sliku duboko opisao sv. Ivan Evanđelist u svom Evanđelju. Danas smo na poseban način u Kristovoj svjetlosti.