Blagdan Svijećnice u Slunju

2 velj

Blagdan Svijećnice ili Prikazanja Gospodinova večeras je slavljeno u Slunju u 17 sati. Crni oblaci nadvili su se iznad Slunja sa juga i jugozapada. Pomalo djeluju misteriozno. Toplo je. Svjetlo nam je toliko normalno da ne možemo zamisliti život bez svjetla. Krist je “svjetlo na prosvjetljenje naroda”. Gdje nema svjetla tu je tama, mrak. Neki su se povukli u crne rupe i smatraju se modernima a one na svjetlu smatraju konzervativnima. Toliko su grlati u svojoj galami da one na svjetlu smatraju vrijednima sažaljenja i nastoje ih pridobiti za mrak. Oni nemaju što ponuditi nego mrak. Boje se svjetla. Nemaju hrabrosti izići na svjetlo iako žive od topline i svjetla koje izžaravju sinovi svjetla…Blagoslov svijeća i upaljene svijeće u mračnoj crkvi govori više od riječi.

0202161b

Večeras u Slunju u 17 sati

Molitva u Godini Milosrđa:

Dobri Bože, pošalji svoga Duha i sve nas posveti svojim pomazanjem, kako bi Jubilej milosrđa bio godina milosti Gospodnje te tvoja Crkva, u obnovljenome zanosu, uzmogne donijeti siromasima radosnu vijest, proglasiti slobodu zatočenima i potlačenima te slijepima vratiti vid. Po zagovoru Marije, Majke milosrđa, to molimo tebe koji s Ocem i Duhom Svetim živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Danas 2. veljače u 15 sati na groblju Svetog Marka u 15 sati pokopan je NIKOLA POŽEGA rodom iz Slunja (Popovac). Za njim žali supruga Jelena, sin Miroslav, brat Nikola i ostala rodbina