Druga nedjelja kroz godinu – Sunčano i hladno

15 sij

Druga nedjelja kroz godinu nastavlja poruku prve nedjelje. Opet nas Ivan Krstitelj uvodi u poslanje Kristovo. Vjernik svakodnevno ponire u dubinu vjere u čijem je središtu Isus Krist koji nije jedan od mnogih filozofa, humanista nego nas uvodi u Božji život. Kad Ivan Krstitelj Isusa naziva Sinom Božjim onda otkrivamo da Isus nije samo jedan od proroka, onih koji su prenosili Božje poruke, nego je on sam Bog koji je došao među nas, u našu ograničenost. Jasno je onda kad Ivan kaže da Isus ne krsti vodom nego Duhom Svetim da je On onaj koji nas uvodi u zajedništvo s Bogom. To može samo Isus. Nitko to dosad nije mogao. Odatle slijedi da je veliko ljudsko dostojanstvo. On će svojom smrću i uskrsnućem posvjedočiti neizmjernu ljubav prema čovjeku.

Jutros je bilo čak 11 stupnjeva ispod ništice. Hladnoća je uobičajena u ovo doba godine. Slavljena je jutarnja misa u 8 sati u slunjskoj crkvi. Pod nogama je škripao led, ali vjernici su prepoznali važnost trenutka i odgovorili. Svaki dan je dar na koji odgovaramo a posebno Dan Gospodnji, nedjelja, vrhunac je tjedna. Sav naš rad ima smisao upravo po Danu Gospodnjem.

Blagoslov kuća – Danas blagoslov kuća  na Ivšić Brdu, u ulicama V. Karasa, Knezova Blagajskih i Prilazu Narti. Početak blagoslova u 13 sati, nakon mise u 11 sati koju prenosi Radio Slunj.