Snijeg i dalje pada u slunjskom kraju

18 sij

Crkva danas slavi sv. Margaretu Ugarsku, kćerku ugarskog kralja Bele IV. Arpadovića. Rođena je 1242. godine i svoj kratki život – živjela je tek 28 godina, provela je u samostanu kao redovnica-dominikanka. Obavljala je obične svakodnevne poslove. Po ustrajnoj molitvi i sabranom razmatranju otajstava spasenja postala je velika mističarka srednjega vijeka. Umrla je na današnji dan 1270. godine u blizini Budima. Grob joj je na jednom otočiću na Dunavu, blizu Budima. Mnogi se hodočasnici utječu svetoj Margareti za zagovor, i posjećuju njezin grob. Već nakon njezine svete smrti ljudi su je počeli štovati kao sveticu.

Jutros je i dalje zimski ugođaj u slunjsko-plitvičkom kraju. Palo je 10 do 15  centimetara novog snijega. Treba uzeti lopatu u ruke i očistiti ulaze u kuće. Ralice rade svoj posao od ranih jutarnjih sati. Škole rade ali je prijevoz đaka i putnika otežan. Još jedan zimski dan koji ima svoju ljepotu. Evo nekoliko snimaka iz Slunju jutros u 9.30 sati.

U Slunju jutros u 9.30 sati

Ceste su koliko-toliko očišćene ali promet je usporen

Blagoslov kuća u Zečevu Varošu – U 10.30 sati župnik se uputio u Zečev Varoš, selo kojih 10 kilometara od Slunja. U selu je 5 obitelji koje će posjetiti i podijeliti Božji blagoslov. Mještani su ga obavijestili da je cesta očišćena i da je moguće proći automobilom.