Slunj: Svečanost proglašenja najboljih u sportu Grada Slunja

3 velj

U petak 3. veljače 2017. godine u 18.00 sati kinodvorana Pučkog otvorenog učilišta Slunj nije mogla primiti sve one koji su željeli pozdraviti najbolje športaše grada Slunja. Voditeljica Nikolina Obrovac, poznata kao voditeljica na Radio Slunju, zaželila je dobrodošlicu svima. Državnu himnu otpjevala je klapa Slunjanke. Minuta šutnje za poginule i preminule športaše i športašice. U ime Zajednice športova Grada Slunja ugledne goste pozdravio je njezin predsjednik Nikola Živčić.

A uzvanici su ovi: gardonačelnik Grada Slunja Jure Katić, predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl, mons. Mile Pecić župnik, predsjednica gradskog vijeća grada slunja Marina Mrkonja, Ivica Dizdar glavni zastupnik Jome u Hrvatskoj, predsjednik Zajednice sportova grada Duga Resa Marko Benić, predsjednik sportske zajednice grada Ogulina Darko Pribanić, tajnik Zajednice sportova Karlovačke županije Zoran Vuičić, glavni tajnik nogometnog saveza županije karlovačke Tomislav Kuzman, direktor tvrke Mladost i član IO ZSKŽ Tomislav Polić, Željko Žegarac predsjednik malonogometnog kluba Kobiljak, članovi izvršnog Odbora Zajednice sportskih udruga Grada Slunja, sponzori i ostali te dakako sportašice, sportaši, sportski djelatnici i njihovi simpatizeri.

Nakon g. Živčića prisutne je pozdravio predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl, u ime Grada Slunja pozdravio je sve prisutne gradonačelnik Jure Katić.

Slijedio je najsvečaniji dio ove večeri: dodjela priznanja najboljim, najmarljivijim i najzaslužnijim za uspjehe u slunjskom sportu u prošloj godini. Prva su na redu priznanja za pomoć u promicanju sporta u Gradu Slunju, a dodjeljuju se pojedincima, tvrtkama i institucijama koje su pomagale tijekom prošle godine.

Priznanja je predao dopredsjednik Zajednice športova Grada Slunja gospodin Branko Petković a uručio ga je Ognjenu Borčiču iz Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera. Priznanje je dobio donedavni tajnik HKS-a gospodin Boris Mezak, Dubravko Mrkonja iz karlovačke tvrtke RETA d.o.o. Zahvaljujući njima oživjelo je staro gradsko nogometno igralište kod vatrogasnog doma.

Slijedilo je priznanje najboljim sportskim djelatnicima. Ove godine dodijelio ih je lanjski dobitnik tog priznanja gospodin Milenku Bosanac, a zaslužili su ih gospodin Darko Cindric iz nogometnog kluba Slunj, Ivica Obajdin iz kuglačkog kluba Korana.

Priznanja Darku Cindriću iz NK Slunj i Ivici Obajdin iz KK Korana

Slijedila su posebna priznanja za ostvarene uspjehe u 2016. godini, a predao ih je član Izvršnog odbora slunjske sportske zajednice gospodin Zdravko Cindrić. Uručio ih je LUCIJI BAKALAR, viceprvakinji Hrvatske u kickboxingu i petoj na Svjetskom prvenstvu u Irskoj, članici Kickboxing kluba Tigar, juniorima Nogometnog kluba Slunj koji su prošlogodišnji prvaci Županijske nogometne lige.

Posebno priznanje tigrici Luciji Bakalar i juniorima NK Slunja 

Slijedilo je proglašenje najboljih mladih sportaša Grada Slunja, onih do 16 godina. Priznanja su predali članovi Izvršnog odbora Zajednice športova Grada Slunja gospođa Katica Matešić i gospodin Nikica Sminderovac:

1. Noel Tutić nogometni klub slunj
2. Ema Katić Kickboxing klub Tigar Slunj
3- Magdalena Petrović Rukometni klub Drenak Slunj
4. Niko Medved Kuglački klub Korana slunj
5. Ivan Salopek Nogometni klub Slunj
6. Jakov Rendulić Kickboxing klub Tigar Slunj
7- Emma Pavlešić Rukometni klub Drenak Slunj
8. Lucija Petrović Kuglački klub Korana
9. Tin Štefanac Nogometni klub Slunj
10. Lovro Štefanac Kickboxing klub slunj
11. Lucija Palijan Rukometni klub drenak Slunj
12. Ana Vuković kuglački klub Korana Slunj
13- Karlo Pandža Nogometni klub Slunj
14. Luna Močilac Kickboxing klub Tigar Slunj
15. Lara Ivšić rukometni klub Drenak Slunj
16. Nika Čop kuglački klub Korana Slunj

Priznanja mladim slunjskim športašima do 16 godina

Nakon mladih nada na redu je bila dodjela priznanja za dugogodišnji rad u sportu a ovo priznanje uručila je Marina Mrkonja, predsjednica Gradskog vijeća Grada Slunja. Ovo je priznanje dodijeljeno legendarnom MILANU MIKI BOŽIČEVIĆ za dugogodišnji trenerski rad u nogometu.

Priznanje je dobio za dugogodišnji trenerski rad Mika Božičević: on je odgojio generacije mladih nogometaša i postao športska legenda

Po drugi put dodijeljeno je priznanje pod nazivom “SRCE ZA SLUNJ – JOSIP ZABORSKI”. Posvećeno je pretprošle godine preminulom predsjedniku županijske sportske zajednice, velikom sportskom prijatelju i velikom prijatelju Slunja i Slunjana u najtežim ratnim danima. Priznanje je predao predsjednik Zajednice športova Grada Slunja gospodin Nikola Živčić, a ove je godine dobila ovo posebno priznanje dvostruka prvakinja Republike Hrvatske, osvajačica brojnih medalja s prvenstava i kupova u Hrvatskoj i inozemstvu, kapetanica, prva trenerova pomoćnica, redovita sudionica i pobjednica…Teško je nabrojiti sva odličja koja je donijela u Slunj. Odamh ćete pogoditi: radi se o Nikolini Požega. Ona ove godine odlazi iz Slunja na fakultet, ali ona će ponijeti Slunj u srcu.

Nikolini Požega priznanje “Srce za Slunj-Josip Zaborski”

Iza toga je slijedilo proglašenje najuspješnijeg kluba u Slunju u 2016. godini. Odmah ćete pogoditi: radi se o KICKBOXING KLUB TIGAR. Priznanje je primio legendarni trener ovog kluba Milenko Bosanac.

Trener KICKBOXING KLUBA TIGAR g. Milenko Bosanac dobio je zasluženo priznanje za svoj klub

Preostalo je proglašenje najboljeg sportaša i sportašice Grada Slunja za 2016. godinu. Priznanje je dobio MARKO ŠPELIĆ, kapetan seniorske momčadi Nogometnog kluba Slunj.

Marko Špelić, vrsni nogometaš, dobio je priznanje “Športaš godine”

Šećer na kraju: proglašenje najbolje športašice zasluženo je pripalo LORENI POŽEGA a uručio ga je gradonačelnik Jure Katić.

Lorena Požega sportašice godine

Milan Mika Božičević u ime nagrađenih zahvalio je toplim riječima na dodijeljenim priznanjima.

Ponovimo još jednom:

Najbolji sportaš – Marko Špelić – Nogometni klub Slunj

Najbolja sportašica – Lorena Požega – Kickboxing klub Tigar

Najbolji klub – Kickboxing klub Tigar Slunj

Najbolji sportski djelatnik u 2016. godini – Darko Cindrić – NK SLUNJ,

Ivan Obajdin – KK KORANA!

Slunjski športaši imaju solidnu podršku

Milenko, Lorena, Mika, Nikolina, Marko i gradonačelnik Jure Katić. Marko i Lorena mogu u svoj životopis dodati i da su bili ministranti!

Ovu fotografiju Slunja danas poslao nam je Joso Obajdin