Sunčana nedjelja – Dva svjedočanstva iz komune “Mondo nuovo”- Blagoslov naprednih telefona

5 velj

Jutros je osvanuo ugodan sunčan dan. Nakon hladnoća i snijega doista je Božji dar ovako ugodan dan. Danas su gosti župe Slunj članovi komune “Mondo nuovo” iz Nunića (Kistanje) kod Knina. Krešo je nakon mise u 8 sati dao svoje svjedočanstvo o padu u ovisnost i o trudu u komuni da iziđe iz ovisnosti. Vjernici su pljeskom dali podršku ovim dragim dečkima. Na štandovima su izložili svoje radove i ponudili ih vjernicima.

Krešo daje svjedočanstvo na misi u u 8 sati

U 11 sati svečana misa u slunjskoj crkvi koju izravno prenosi svake nedjelje Radio Slunj pa tako i danas. Milost Božja koja nas je preporodila na krštenju ostaje svjetlo koje jednostavno svijetli. U naravi svijeće jest da ne gori za sebe nego za druge. Tako se Božja milost u vjernicima ne može sakriti. Guranje vjernika iz javnosti u kut ne može ugasiti svjetlo Božje milosti. Tako vjernici ostaju svjetlo i sol iako oni to ne ističu. Vjernici ne trebaju promidžbu za svoj život u milosti Božjoj. Kao što majčina ljubav nije vidljiva ali se osjeti i bez nje bi odrastanje djece bilo nezamislivo, tako je Božja milost veća stvarnost od nas samih.

Na kraju mise u 11 sati dao je svoje svjedočanstvo Josip iz komune “Mondo nuovo”. Vjerni su pozorno slušali dramu jednog mladog života i pljeskom dali podršku.

Josip i Krešo danas u Slunju

Krešo i Josip ponudili su svoje radove vjernicima

U Blagaju danas nakon  mise u 14 sati

Blagoslov naprednih telefona – Blagoslivljajući smartphone jedan župnik u Italiji želi time odgajati svoje vjernike u odgovornom ophođenju s modernim sredstvima komunikacije. U umbrijskom mjestu Citta di Castello don Giorgio Mariotti nakon nedjeljne mise blagoslovio je tablete, laptope… Ova moderna sredstva mogu biti u službi vjere, mogu neke očuvati od opasnosti.

Pri tom je don Giorgio pozvao zajednicu na takmičenje u donošenju dobrih vijesti. Sudionici mogu mjesec dana slati pozitivne vijesti preko aplikacije WhatsApp-a drugim sudionicima. Najbolja vijest bi trebala ovu nedjelju biti nagrađena. WhatsApp je mobilna aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa putem mobilnog interneta pametnim telefonima. Usluga se ne naplaćuje.