Slunj: proglašenje najboljih športaša u 2015. godini (video)

5 velj

Večeras su se u dvorani pučkog učilišta u Slunju okupili mladi športaši i ljubitelji športa. Razlog: dodjela nagrada i priznanja zaslužnim športašima i športskim djelatnicima. Na početku je klapa Slunjanke otjevala hrvatsku himnu a potom je održana minuta šutnje za poginule i preminule branitelje. Potom je prisutne pozdravio predsjednik Zajednice športova Grada Slunja Nikola Živčić i predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije g. Želimir Feitl. Riječ pozdrava uputio je i gradonačelnik Jure Katić. Klapa Slunjanke s maestrom Ivanom Matanić uvela je s tri pjesme prisutne u ovo slavlje športa i mladosti. Priznanja su primili Karlovačka županije (preuzeo Tomislav Magdić), Zajednica športova Karlovačke županije (g. Želimir Feitl), Hrvatski olimpijski odbor, Ured za lokalni šport.

Nagradu kao najbolji športski djelatnik primio je s pravom Milenko Bosanac. On je s kickboxing klubom “Tigar” pronio slavu Slunja diljem domovine i Eurpe, osvojio mnoštvo medalja. Čak 135!

Posebnu pažnju pobudilo je proglašenje najboljih mladih športaša (do 16 godina). Njih 15 pristupalo je pojedinačno pred publiku. A proglašeni su: 1. Gabrijel Močilac (kickboxing), 2. Josip Štefanac (NK Slunj/, 3. Lucija Kesić (kuglački klub Korana), 4. Dora Ivšić (rukomet), 5. Mihael Borčić (nogomet), 6. Lara Radočaj (kickboxing), 7. Lucija Vukošić (rukometni klub Drenak), 8. Ela Magdić (kickboxing), 9. Antonio Petrović (kuglački klub Korana), 10. Roko Matovina (NK Slunj), 11. Iva Vukošić (kickboxing), 12. Tin Štefanac (kuglački klub Korana), 13. Patricija Rubčić (rukometni klub Drenak), 14. Nikola Begović (kuglački klub Korana), 15. Matea Jančić (rukometni klub Drenak).

Posebno priznanje za uspjehe u 2015. godini dobili su: 1. Lucija Bakalar (kadetska prvakinja Hrvatske i osvajačica brončane medalje na europskom prvenstvu u kickboxingu, 2. Slavko Matanić, prvak Hrvatske u streljaštvu u disciplini vk pištolj + revolver, 3. Luka Požega, prvak Hrvatske u kuglanju u discipline sprint.

Posebnu nagradu, ustanovljenu kao spomen na velikog prijatelja Slunja Josipa Zaborskog, pod nazivom “Srce za Slunj – Josip Zaborski”. G. Josip Zaborski, zapamćen u ratu i progonstvu kao veliki humanist, preminuo je prošle godine. Ovo priznanje dobio je Nikica Sminderovac, aktivan u svim kulturno-športsko-zabavnim događanjima u Slunju, poznat po širokom osmjehu.

Vrhunac večeri bilo je proglašenje najuspješnijeg kluba. Nije trebalo puno razmišljati: kickboxsing klub “Tigar” iz Slunja najuspješniji je klub u 2015. Ovojio je 135 medalja, dvije brončane na europskom prvenstvu, jedna zlatna na svjetskom kupu, 11 na europskim kupovima, 11 na prvenstvu Hrvatske te 110 na međunarodnim turnirima i kupovima. Priznanje je preuzela Nikolina Požega /sestra Lorene Požega/, osvajačica zlatne medalje na svjetskom kupu, zlatne na europskom kupu i t. d.

Najbolji športaš godine Grada Slunja je Toni Vuković (kickboxing klub Tigar). Ovaj naoko krhki dječak iznenađuje svojom tehnikom, refleksom…Teško je nabrojiti sve rezultate. Evo samo nekih: zlatna medalja na Tokal kupu u Mađarskoj, zlatna medalja na Zabok openu, Ploča openu, tri zlatne medalje na Slunj openu…Priznanje mu je predao Nikola Živčić.

Šečer na kraju: proglašenje najbolje slunjske športašice. Dvije su dobile jednak broj glasova. Pogodit ćete o kojima se radi! To su Darija Barać i Lorena Požega. Darija i Lorena, naše vrijedne ministrantice, svaka u svom športu osvojile su sve što se osvojiti može. Spomenimo da je Darija u kuglanju pronijela slavu Slunja, osvajala zlatne medalje i kadetska je prvakinja.

A tko ne zna za Lorenu? Ova srčana športašica iz kickboxing kluba Tigar osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Španjolskoj a na takmičenjima u domovini nije se vraćala bez medalje.

U ime nagrađenih zahvalio je Nikica Sminderovac. Istakao je da je dvoumio hoće li primiti nagradu jer mu je nagrada živjeti u Slunju! Dvoranu su do zadnjeg mjesta ispunili ljubitelji športa. Nisu štedjeli dlanove. Slavlje se nastavilo i nakon službenog dijela. Jedna gledateljica šapnula je župniku na izlasku iz dvorane: “Polovica nagrađenih su ministranti!”

0502161c

Sa svečanosti proglašenja najboljih športaša

0502161b

Oni su naše nade ne samo u športu

0502161a

Najbolji slunjski športaši u 2015. godini: Toni Vuković, Darija Barać i Lorena Požega

0502161e

Darija i Lorena

0502161f

Slavko Matanić, prvak Hrvatske u streljaštvu u disciplini vk pištolj + revolver  i Lucija Bakalar (kadetska prvakinja Hrvatske i osvajačica brončane medalje na europskom prvenstvu u kickboxingu)

0502161g

Nikolina Požega, sestra poznatije Lorene, osvajačica zlatne medalje na svjetskom kupu, zlatne na europskom kupu i t. d.

0502161h

Tin Štefanac (kuglački klub Korana)

0502161i

Puna dvorana

Pogledajte video!