Slunj: takmičenje za vjeronaučnu olimpijadu

10 velj

Vjeronaučna olimpijada u Hrvatskoj postala je prepoznatljiva i ostavila je iza sebe velik broj djece i mladih koji su sudjelovali u ovom takmičenju, koji su ponijeli u život sa sobom lijepe uspomene.

Prvi krug takmičenja odvija se po osnovnim i srednjim školama. U slunjskoj Osnovnoj školi prekjučer je održano takmičenje pod budnim okom vjeroučiteljice Andreje Jurčević. Iz ovog takmičenja formirana je ekipa, prema rezultatima, koja će ovu školu zastupati na biskupijskom a možda i na nacionalnom susretu. Čestitamo ponajboljim pojedincima koji će slunjsku školu zastupati na drugom krugu takmičenja.

Tema ovogodišnje olimpijade je Misijsko poslanje Crkve. Učenici su naučili mnogo podataka o tome kako je Crkva organizirala misije, s osobitim osvrtom na hrvatske misionare koji i danas nesebično i požrtvovno djeluju diljem zemaljske kugle.

Natjecanju je pristupilo 16 učenika naše škole, a najbolje rezultate postigli su slijedeći učenici: Dorotea Piršić, 8.b; Dora Vuković, 5.a; Ivan Salopek, 6.a; Anamaria Bogović 7.a; Zvonimir Magdić 8.a i Jan Katić 6.a.

Anamaria, Zvonimir i Jan ostvarili su jednak broj bodova te će na dodatnom natjecanju biti izabran jedan između njih koji će uz troje prvoplasiranih predstavljati našu školu na Biskupijskom natjecanju iz vjeronauka koje će se održati u Perušiću, 2. ožujka 2017. godine.

Čestitamo našim učenicima i želimo dobar plasman u Perušiću!

                                                               Vjeroučiteljica Andreja Jurčević