Dan radija: Radio Slunj u svakoj kući – Preminula Marija Turkalj

13 velj

Danas je svjetski Dan radija. Priilka je to da odamo priznanje ovom mediju koji je s nama u svakom trenutku. U ratu je radio, bilo nacionalni ili lokalni, bio najvažniji izvor informacija, Stariji i bolesni u besanim noćima, kad ne mogu spavati, mogu slušati radio. To im daje osjećaj povezanosti s drugima.

Radio Slunj igra prevažnu ulogu u slunjskom kraju. Ako je  nacionalni radio, kao na pr. Hrvatski radio, važan na nacionalnoj razini, lokalni radio ima prevažnu ulogu u informiranju. U izvanrednim prilikama lokalni radio, kao Radio Slunj, pokazuje svoju važnost i potrebu. Ne samo u izvanrednim prilikama Radio Slunj ostaje prijatelj u našim domovima. On je pomalo i globalni medij: preko interneta može se čuti u svim dijelovima svijeta. Izravni prijenos mise (povremeno i nekih događaja) velika je blagodat bolesnima i onima u dalekim zemljama. Čestitamo Radio Slunju Dan radija!

Predstavljanje  knjige VJERA KAO PJESMA Antona Šuljića

Predstavljanje knjige Collegium pro musica sacra uz 45 godina djelovanja Antona Šuljića održava se u ponedjeljak, 20. veljače 2017., s početkom u 19 sati u dvorani »Vijenac«, Kaptol 29 u Zagrebu. 

Pozdravi: mons. dr. sc. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački

dr. sc. Stjepan Brebrić, direktor i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti

U programu sudjeluju: s. Imakulata Malinka, prof., Sead Ivan Muhamedagić, prof.,

mr. Eva Kirchmayer Bilić, s. Cecilija Pleša, prof., don Anton Šuljić, prof., Voditeljica:

mr. Tanja Popec

U umjetničkome dijelu programa sudjeluje Mješoviti zbor Collegium pro musica sacra

                    

Preminula je 84,godini života MARIJA TURKALJ iz Klanca bb. Bit če pokopana na groblju u Rakovici u ponedjeljak 13. veljače 2017. u 13 sati. Za njom žale kćerke, zet, unučad i rodbina