Istražuju se uzroci jučerašnjeg požara u Slunju – Preminuo Pero Gračan

17 velj

Danas slavimo spomen Sedam svetih utemeljitelja Reda slugu BDM ili servita. Bili su to bogati trgovci. Međutim, osjetili su Božji zov, napustili trgovački način života i na brdu blizu Firence 1233. godine osnovali zajednicu kojoj je bila svrha čašćenje Blažene Gospe. Biskup im je 1239. godine dao pravila sv. Augustina po kojima su trebali živjeti, a potom je i papa odobrio njihov red. Nakon smrti svi su pokopani na brdu Senario gdje su im vjernici iskazivali štovanje.

Još jedan sunčan dan u slunjsko-plitvičkom kraju: na slici Juraj Frankopan pred slunjskom crkvom

Jutros je vedro i mirno u slunjskom kraju. Misa je slavljena u 8 sati u župnoj crkvi…Zapažena je aktivnost policije na trgu pred crkvom koja ispituje uzrok jučerašnjeg požara. Inspektori uzimaju neke dokaze, prikupljaju informacije da bi došli do uzroka požara. Mještani su mišljenja da da su se maloljetnici igrali u napuštenom prostoru i neodgovorno ostavili ćik.

                     †

Preminuo je PERO GRAČAN iz Slunja, Belkovićeva 4, sin Pave i Marije, rođen 1945. Bit će pokopan na slunjskom groblju u subotu 18. veljače u 14 sati. Za njim žali supruga Daraga s djecom te rodbina