Gospić: sjednica savjetnika i dekana

20 velj

Život donosi probleme, upite i traži odgovore. Božja riječ upućena je svim generacijama ali se “znakovi vremena” mijenjaju. Treba ih odčitavati u svjetlu Božje riječi i dati odgovor. Sav Božji narod je pozvan čitati znakove svoga vremena i on to čini. Ipak, biskup sa svojim svećenicima u pravom je smislu “služitelj riječi”. On naviješta povjerenom narodu Riječ ali i čita i otkriva zamke, kumire koji mogu zarobiti i odvući u mrak bezumlja. Danas je biskup mons. Zdenko Križić sazvao svoje savjetnika i s njima se posavjetovao o tekućim problemima. Tako je bilo govora o dolasku karmelićanki u biskupiju (kontemplativni red), o  stanju klera, o dolasku pavlina u ovu biskupiju. Bilo je govora o ekonomskom stanju u biskupiji i drugim problemima.

U 11.30 sati biskup se susreo s šestoricom dekana koji su dali godišnje izvješće o svom dekanatu. Puno se toga lijepog događa u našim župama. Ohrabreni smo vjerom koju žive naoko obični ljudi po našim župama. Misna slavlja, molitvene grupe, pripremanje djece i mladih za odgovornost u crkvi i društvu, bolesnici koji nose s Isusom križ, vjeroučitelji koji strpljivo pripremaju djecu za sakramente, svećenici koji žive za narod, slave sveta otajstva  i strpljivo, u “zgodno i nezgodno vrijeme” sa svom strpljivošću naviještaju kraljevstvo Božje, slave seta otajstva….neki su od naglasaka u izvješćima.

Savjetnici i dekani s biskupom

 Katolička televizija u Indoneziji – Velika azijska zemlja (pretežito muslimanska) dobila je prvu katoličku televiziju koja emitira prekoi streaminga a uskoro će emitirati na satelitskoj frekvenciji. Prvi katolički kanal, kako javlja Komisija za socijalne komunikacije nadbiskupije Džakarta, zove se Hidup TV  a dolazi od riječi hidup što znači život.
Televizija je predstavljena tijekom godišnjeg susreta “Signis Indonezia”  u centralnoj Javi održanoj proteklih dana. Vijest prenosi agencija Fides.