Proljeće dolazi – 11. europsko prvenstvo u nogometu u Vukovaru!

21 velj

Jutarnje rumenilo navijestilo je jedan lijepi dan. Iako je kalendarski zima proljeće sve jače kuca u slunjsko-plitvičkom kraju. Možemo vidjeti mlade majke kako šeću s djecom ili one najmanje voze u kolicima.

Tratinčice su već provirile iz zemlje: njima treba samo malo sunca da iziđu na svjetlo dana /snimljeno danas/. Ovaj je cvijet bio pod snijegom i ledom, u tami zemlje, sunce ga je pozvalo u život!

“Gospodiine. kada se pojavi tvoja slava na dan uskrsnu­ća, bit ćemo dionici toga čuda. Usred našeg nebeskog doma shvatit ćemo kako si nas čuvao kao zjenicu svoga oka; u smrti si nas sakrio u sjenu krila svojih; u punoj pravednosti tvojih obećanja uskrisit ćeš nas da gleda­mo tvoje lice.” C. Stuhlmueller

Europsko prvenstvo u nogometu – Danas jedna zanimljivost. Počelo je europsko prvenstvo u nogometu ali ekipe čine svećenici iz europskih zemalja! Radi se o 11. europskom svećeničkom prvenstvu koje se po drugi put održava u Hrvatskoj i to u Vukovaru. Turnir završava 23. veljače a prihod ide u humanitarne svrhe.Sudionici 11. europskog prvenstva svećenika u malom nogometu, njih oko 220 iz 15 europskih zemalja (Portugal, Italija, Austrija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i Hrvatska), započeli su misom u osječkoj katedrali koju je predvodio biskup Gorski.  

Policija i dalje istražuje uroke požara u Slunju – I danas je policija istraživala uzroke požara u centru Slunja  pred par dana. Izuzela je neke tragove koji vode u pravom smjeru. Bilo bi lakše i stanarima okolnih kuća kad bi došli do pravog uzroka. Možda je netko zbog nemara ili nestašluka skrivio požar ali bi učinio veliku stvar kad bi se javio i pomogao rasvijetliti ovaj slučaj.

Fotografija Mile Pecića.

Slunjsko veče (večeras)