Bog voli čovjeka i ovaj svijet koji je njegovo velebno djelo

26 velj

“Nitko ne može služiti dvojici gospodara…Ne možete služiti Bogu i bogatstvu. Zato vam kažem : ne budite zabrinuti za život svoj što ćete jesti, što ćete piti; ni za tijelo svoje: u što ćete se obući. Zar život nije vredniji od jela  i tijelo od odijela? Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac Zar niste vi vredniji od njih?…Tražite stoga najprije  Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati!”

Dobro znamo da bez materijalnih stvari ne možemo. Zar ćemo gledati da nam Bog, kad zaželimo, servira ručak, da će nas odjenuti ili utažiti žeđ? Marksisti su vjeru nazivali “opijum za narod” upravo zato što su držali da vjera oduzima energiju za izgradnju ovozemaljskog svijeta. Pokazalo se da su oni zapravo davali opijum širokim masama čije su posljedice užasne. Međutim, Bog je toliko volio ovaj naš svijet da je ušao u njega! To je svijet u kojem se jede i pije, veseli, odijeva, gdje se ima domovima. Dolaskom među ljude u osobi Isusa Krista pokazao je koliko mu je stalo do čovjeka i ovoga svijeta koji je velebno djelo njegovo. Evanđelje upozorava na tjeskobu, pohlepu. Bog nam je dao dovoljno dobara u ovom svijetu. Isus nas poziva da pogledamo sklad, ljepotu, harmoniju ovoga svijeta, ljiljane u polju i ptice nebeske. Isus pokazuje kako se Božja djeca brinu za ovaj svijet, jedni za druge i time iskazuju ljubav prema Bogu. To je Božje kraljevstvo! Suprotno od toga je grubi egoizam osobni ili kolektivni koji je u svojoj biti prezir ovoga svijeta a time i Boga.

Misa u Slunju danas u 11 sati

Naš bogoslov Marko Matešić ovaj je vikend proveo u Slunju (u sredini)

Danas je u slunjskom kraju bio divan sunčan dan. Mise su slavljene po našim crkvama uglavnom prije podne. U Slunju u 8 i 11 sati. U Blagaju u 14, a u Rakovici i u 18 sati.