5. nedjelja – Goran i Miljenko iz komune “Mondo nuovo” u Slunju

7 velj

070216b

Gosti su ponudili svoje proizvode slunjskim vjernicima

Jutros je slavljena misa u Slunju u 8 sati. Nakon mise dao je svjedočanstvo o svom životu Goran iz komune Mondo nuovo /kod Knina/. Narod mu je zapljeskao u znak podrške jer je na dobrom putu da iziđe iz ovisnosti. Ponudili su svoje proizvode slunjskim vjernicima.

Misa u 11 sati u Slunju bit će zapamćena po krštenju malog Lea. Leo je drugo dijete Nikice i Ivane Sminderovac. Krsni kum je bio Viktor Smolić. Dakako, krstio ga je župnik Mile Pecić. Ovo je krštenje po važnosti događaj tjedna ne samo u Slunju nego i široj okolici. Naime, djeca su budućnost i bez njih sve je uzaludno. Nema ništa tužnijeg nego kuće bez djece, bez ljudi.Čestitamo roditeljima!

070216c

Mali Leo u naručju oca Nikice

070216f

U 11 sati u Slunju

Goran i Miljenko iz komune Mondo nuovo u Slunju – Na kraju druge mise opet je Goran dao svoje svjedočanstvo o svom padu i izlasku iz ovisnosti. Ovisnost je problem s kojim živimo, ovisnici su naša braća od kojih ne okrećemo glavu. Upravo su najranjiviji potrebiti naše pomoći. Radujemo se svakom malom pomaku ovih mladih ljudi u odvikavanju od opijata. Bez pomoći zajednice, obitelji, dobrih ljudi, komune oni bi se teško izvukli iz ovisnosti. Ako su im naši slunjski vjernici podrškom i ohrabrenjem makar malo pomogli na njihovu putu da postanu slobodne i odgovorne osobe, onda im je to nagrada. 

070216d

Marljive ruke u komuni “Mondo nuovo” puno toga naprave

Na misi u 8 sati Goran je dao svoje svjedočanstvo o padu u ovisnost i izlasku