Sunčani četvrtak u Slunju – Jedna provala

9 ožu

Jutros je sunčano u slunjskom kraju. Posve je vedro i pred nama je divan dan. A četvrtak je u Slunju posebni dan. Sajam, koji ima stoljetnu tradiciju, privuče ljude iz šire okolice.

Danas u Slunj dolaze hodočasnici iz Nove Gradiške. Ekipa od  9 branitelja ide pješke čak u Rim u znak zahvalnosti Papi Ivanu Pavlu II za sve što je učinio za priznanje Hrvatske. U Slunju će stići u popodnevnim satima. Domaćini će ih počastiti večerom i osigurati noćenje. Sutra nastavljaju prema Plitvicama, Korenici…

Okupljeni oko meda

Sunčani četvrtak: kava na terasi

Ponuda voća i povrća

Aerodrom Željava – Korenički su policajci 7. ožujka priveli dvojicu belgijskih državljana (31 i 28 godina) zbog krađe na aerodromu Željava. Iz unutrašnjosti trofejnog aviona iz Drugog svjetskog rata skinuli su metalnu galanteriju i sklopove u čemu su ih spriječili policijski službenici Policijske postaje Korenica. Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava. Aerodrom Željava bio bi pogodan za športski aerodrom, paraglajderski šport. Nezgoda je što je na samoj granici s BiH. Ipak, ovom prostoru i objektu treba dati neku korisnu namjenu. Blizina Plitvica i športski aerodrom idu skupa.  Time bi ovaj kraj postao atraktivan i zanimljiv. Ovako nitko ne može spriječiti razne avanturiste da i dalje pustoše ostatke nekad skupog objekta.

Provalna krađa u Slunju – Jučer 8. ožujka na području Slunja nepoznati počinitelj provalio je u trgovačko društvo te otuđio motorne pile, nadzorne video kamere i drugo. Materijalna šteta veća je od 17.000 kuna – javlja PU karlovačka.

                     †

Preminula je u 90. godini života u Zagrebu ANKA TOPALOVIĆ r. Begović. Bit će pokopana na Mirogoju 11.03. u 10.55 sati. Za njom žale sin Želimir, kći Nevenka, unuci, praunici, rodbina