Dekanatske sjednice

13 ožu

Jutros je jak mraz u slunjskom kraju: temperatura se spustila na minus četiri stupnja. Posve je vedro pa će sunce uskoro dići temperaturu. Pred nama je ugodan proljetni dan.

Danas se održava dekanatska sjednica svećenika slunjskog dekanata u Slunju s početkom u 10 sati. Za sjednicu je predviđeno šest točaka: korizmene ispovijedi po župama, korizmeno hodočašće u katedralu, susret mladih u Vukovaru, Krizme i Prve Pričesti u župama…

Sjednica završavaju bratskim ručkom. Inače, danas se održavaju sjednice po svim dekanatskim središtima u biskupiji. Šest je dekanata u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Duhovna misao: S križa, Isus pruža svoj bok iz kojega će poteći voda i krv „za oproštenje grijeha“. Na razapetog Krista gleda se dubokom ljubavlju jer njegova je smrt bila stvarna, a ne prividna. Ne samo da učenici jedva vjeruju da se vratio u život, što je istina, ali to je moguće jer je Isus doista umro. On je trpio u sramoti križa: razapinjanje je bilo rezervirano za razbojnike a rimski građanin nije mogao biti razapet na križ. Trpio je u napuštenosti uz krik “Bože, zašto si me ostavio”. Umirati u napuštenosti mnogo je teže nego biti okružen onima koji nas vole. Trpio je silno, tjelesno i duhovno. On je dotakao ljudsku patnju do dna i dao joj smisao: ona je put k uskrsnuću!