Slunj: svećenici promišljali o pastoralnim problemima – 4 godine pontifikata pape Franje – Pokopan Juraj Raužan

13 ožu

Danas su u većini od 6 dekanata Gospićko-senjske biskupije održane sjednice. Život u župskim zajednicama donosi niz izazova na koje treba odgovoriti. Tako je i u Slunju održana sjednica s početkom u 10 sati na koju se odazvalo svih pet svećenika dekanata a pridružio se i vojni svećenika vlč. Milenko Majić. Sjednica je počela molitvom Trećeg časa brevijara.

U korizmenom vremenu svećenici stoje na raspolaganju za pomirenje vjernika s Bogom. Tako će se već 19. ožujka naći u Cetingradu gdje će ispovijedati do 12 sati kad počinje svečano misno slavlje koje predvodi biskup mons. Zdenko Križić. Župa Cetingrad slavi sv. Josipa taj dan.

Ispovijedi u ostalim župama:

  • četvrtak 6. travnja od 16 sati u Lađevcu a u Cvitoviću od 17 sati. Dolaze svi svećenici
  • petak 7. travnja u Slunju od 7.30 sati. Dolaze svi svećenici. U popodnevnim satima dvojica svećenika na raspolaganju
  • subota 8. travnja u 10.30 sati u Vagancu i Selištu (po trojica svećenika), od 12 sati svi u Drežniku, u Rakovici od 15.30 sati

Korizmeni hodočašće u gospićku katedrali 1. travnja. Zaustavit će se svi u Drežniku na križnom putu u 8.30 sati. U Gospiću misa u 11 sati koju predvodi biskup.

Svećenici su se dogovorili o slavljima prvih Pričesti i Krizma u svojim župana.

 

Papa Franjo nakon četiri godine – Na današnji dan pred 4 godine papa Franjo pozdravio je u nastupnoj besjedi okupljeno mnoštvo s pozdravom “bona sera”, dobra veče. Njegova omiljela tema i životni stav je milosrđe i otvorena vrata i srce prema svima. “Najgora stvar koja nam se može dogoditi je ono što de Lubac naziva “svjetovna duhovnost”  što bi značilo “staviti samoga sebe u centar”. U životu – naglašavao je – treba uzeti kao kompas Riječ Božju i za svoje suputnike uzimati žene i muškarce današnjice, nadasve daleke, ranjene, usamljene. Podiže glas protiv pljačke, korupcije, trgovine oružjem, odbacivanja drugih, gradnje zidova podjela. Ljudi čitavog svijeta gledaju prema papi Franji s nadom.

Slikovni rezultat za papa franjo

 Kontrola korištenja pojaseva u vozilima – U razdoblju od 13. do 19. ožujka na području Policijske uprave karlovačke policija će provoditi kontinuirani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Ova akcija provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije. Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo – kaže se u policijskom priopćenju.

                    †

Preminuo je u 91. godini života JURAJ RAUŽAN iz Cvitovića 48. Pokopan je danas 13. ožujka na groblju u Cvitoviću u 15 sati. Za njim žali šest sinova: Slavo, Vinko, Vlado, Nikola, Mile i Ivan s obiteljima