Počela nastava – Novi radni tjedan – Ususret Vukovaru

24 tra

Završili su uskrsni praznici i djeca su jutros opet u školskim klupama. Također je počeo novi radni tjedan. Ritam odmora i rada, škole i praznika, u ljudskoj je naravi. Jednostavno kao što je potrebno raditi tako je potreban i odmor. Tužno je kad radnice u trgovačkim centrima nemaju odmora niti nedjeljom. Možemo li uvjete života učiniti humanijima? U tome mogu puno učiniti poslodavci, radnici ali i potrošači! Zar i potrošači ne bi trebali misliti na druge pa bojkotirati kupovanje nedjeljom?

 

Ususret Vukovaru – Održana je konferencija za novinare u Đakovu posvećena susretu katoličke mladeži u Vukovaru 29. i 30 travnja. Nadbiskup Hranić podsjetio je da mladi u nadbiskupiju dolaze u subotu 29. travnja do 14 sati te će se smjestiti u obiteljima, a od 16 sati će u župnim zajednicama sudjelovati u programu: prvi dio programa je katehetski, drugi kulturno-zabavni, a treći, večernji dio – molitveno bdjenje. U nedjelju ujutro u Vukovaru će se okupiti oko 30 tisuća mladih. U 9 sati započinje molitveni program na Memorijalnom groblju, potom će se s groblja u procesiji s molitvom uputiti prema dvorištu dvorca Eltz, gdje u 11.30 sati počinje središnji dio susreta – euharistijsko slavlje. Nakon okrijepe uslijedit će različiti programi u gradu. Organiziran je i poseban prijevoz – gradski će autobusi voziti mlade na različite lokacije, a susret će završiti velikim koncertom. Na susretu će biti i 20 biskupa iz HBK te još petorica biskupa iz drugih država. Biskupi će sudjelovati i u subotnjem programu po brojnim župama nadbiskupije.
Gradonačelnik Penava zahvalio je nadbiskupu i cijelom Organizacijskom odboru što surađujući imaju prigodu ostvariti taj veličanstven i vrlo značajan događaj za istok Hrvatske.