Danas sv. Marko ev.

25 tra

Danas je blagdan sv. Marka evanđeliste. O njemu ne znamo puno, ali je napisao Evanđelje koje govori o njemu. Njegovo evanđelje govori o njemu kao o odličnom pučkom pripovjedaču. Događaje iz Isusova života opisuje veoma jasno i potkrijepljuje detaljima koje drugi evanđelisti ne uočavaju. Očito je imao oštro oko, dubok i istančan osjećaj za opažanje. Ponekad neki detalj zabilježen baca svjetlo na događaje. U Evanđelju se osjeća da je pod utjecajem Petrovih kateheza koje je kao njegov pratitelj slušao i stavljao na papirus za potrebe vjernika rimske općine. Mnoge crkve posvećene su sv. Marko. A svima koji nose lijepo ime Marko čestitamo imendan!

U slunjskom parku

Jutros je u slunjskom kraju relativno toplo, po koji oblak. Pošteđeni smo mraza i ako ne bude novoga mogle bi nas voćke podariti plodovima…Tijekom dana zapuhalo je jugo koje na mahove postane neugodno.

Jurjevo u Ogulinskom Zagorju – Jurjevo je slavljeno u mnogim našim župama. Osim Lađevca i Korenice podsjećamo na slavlje u župi u Zagorju Ogulinskom. Misu je predslavio župnik Tounja i Kamenice Skradničke fra Ante Bekavac u suslavlju mjesnog župnika dr. Željka Blagusa kao i brojnih svećenika Ogulinskoga dekanata na čelu sa župnikom i dekanom ogulinskim preč. Robertom Zubovićem. Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Franje Puškarića. Uz brojne domaće vjernike, na misi su se tradicionalno okupili brojni hodočasnici iz župa Ogulinskoga dekanata.

                           †

Jučer je na groblju Jamadol (Karlovac) pokopana ROZE PAVLIN (rodom iz Lađevca). Za njom žali sin Željko, sestre Jelena i Manda te nećak vlč. Mile Šajfar