Danas Dan bolesnika – Sunčani sajam u Slunju (video)

11 velj

Danas je Dan bolesnika. Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Bolesni ljudi nisu manje vrijedni. Zapravo oni svojom bolešću sudjeluju u Kristovoj patnji i pripremanju kraljevstva Božjega. Patnja desnog razbojnika je u znaku utješnog jamstva: “Danas ćeš biti sa mnom u raju!” Ništa ne treba biti izgubljeno. Ipak, ostaje opomena lijevog razbojnika, koji ustraje u mraku bezumlja. Na nama je da molimo i za takove, ne da sudimo, nego da spašavamo. Bolest može biti sredstvo spasenja nas samih i naše braće…Bolesnici mogu biti pravi heroji ljubavi!

Danas će u Slunju u 17 sati biti slavljena misa s bolesnicima i za bolesnike. Pozivamo dobre ljude da pomognu bolesnima doći u crkvu.

110216b

Jutros je u slunjskom kraju osvanuo divni sunčani dan. Tanki sloj snijega brzo je nestao pred sunčevom toplinom…Jutros je u Slunju tjedni sajam. Obišli smo na brzinu dio sajma i zabilježili nekoliko snimaka.

110216c

Voće, povrće, med…

110216d

U prolazu

110216e

U Slunju je danas živahno

110216f

Sučani dan izvukao je iz kuća staro i mlado