Božji su putovi nedokučivi – Papa otputovao u Kairo – Preminuo Mile Grdić

28 tra

Papa Franjo otputovao u Egipat – „Uputit ću se kao hodočasnik mira u Egipat, zemlju mira“ – piše Papa Franjo na svom tweeteru uoči apostolskog putovanja – „koji nosim u Kairo, na sveučilište Al-Azhar, najprestižniji i najvažniji teološki centar sunitskog islama“. Papa stiže u 14 sati, povratak na rimski aerodrom sutra u 20.30 sati. Ovo je papino putovanje u znaku velikih očekivanja, nada ali i strahova. To je putovanje koje bi trebalo utrti put dijalogu, bratstvu u momentu jako bremenitom za ovu zemlju, zemlju ranjenoj terorističkim atentatima na kršćansku manjinu ali čije posljedice trpi čitava zemlja.

Ljepotica ušla u samostan – Ponekad čujemo rečenicu da su Božji putovi nedokučivi. To potvrđuje slučaj djevojke, koja je sudjelovala u natjecanju za mis Meksika. Naime, Esmeralda Solis Gonzales (20), nekadašnja kraljica ljepote iz meksikanskog grada Valle de Guadalupe u saveznoj državi Jalisco, radila je u socijalnoj službi. Ova djevojka, koja je kao pobjednica na lokalnom natjecanju u svom rodnom gradu sudjelovala u finalu za izbor „mis Meksika 2016″, želi svoj život kao model i savjetnica za prehranu zamijeniti zvanjem časne sestre. „Bila sam sretna s onim što imam. Ali, to se ne može usporediti sa srećom kojom Bog ispunja moje srce“ – izjavila je mlada žena za lokalne medije. Ona želi upoznati život iz jedne druge perspektive. Ušla je u novocijat meksičkog ogranka sestara klarisa.

Apostolski nuncij A. D´ Errico premješten na Maltu – Nkon objave imenovanja na novu dužnost apostolskog nuncija na Malti, dosadašnji apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Alessandro D’Errico dao je u četvrtak 27. travnja u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu kraću izjavu za novinare. Nakon Sarajeva i Zagreba apostolski nuncij nastavlja svoju misiju na Malti.

Nuncij D’ errico u Slunju: na Cvjetnicu 20.03.2016. nakon misnog slavlja u Ogulinu posjetio je Slunj u pratnji biskupa Bogovića

 

U našim vrtovima buja život

Jutros je u slunjskom kraju oblačno, mjestimično padne koja kap kiše, jugo tjera oblake prema sjeveru. Danas u popodnevnim satima očekujemo gužvu na našim cestama. Mnogi će se uputiti prema svojim prijateljima, starim roditeljima, prema jugu. Nikad nije naodmet upozoriti na odgovornost na cestama. Ne treba žuriti jer to može biti kobno.

Papa Franjo u Egiptu: srdačni susret s egipatskim predsjednikom Sissi-jem

Vaganac: Pokopan Nina Čančar – Danas u 16 sati na groblju u Vagancu uz velik broj rodbine, mještana i prijatelja obitelji pokopan je Nina Čančar iz Vaganca koji je preminuo u 86. godini života. Za njim tuguje supruga Ruža, sin Mile s obitelji, kćerka Ankica s obitelji, brat Franjo s obitelji.  Mnogi su izrazili izraze sućuti obitelji. Nakon obreda na groblju slijedila je misa zadušnica u župnoj crkvi.

                            

Preminuo je u 62. godini života MILE GRDIĆ iz D. Nikšića 26a. Bit će pokopan u subotu 29. travnja u 14 sati na groblju u D. Nikšiću. Za njim žali supruga Anka i rodbina