Prvi petak u svibnju – Slunj: početak svibanjskog tečaja za brak

5 svi

Prvi petak – Prvi petak u mjesecu vjernički narod posebno slavi. Isus je u petak na križu umro za spas ljudi što vjernici ne mogu zaboraviti. Uz nemrs na prvi petak u mjesecu možemo se pridružiti simpatičnoj pobožnosti pod imenom “Devet prvih petaka”. Uz ispovijed, Pričest i molitvu time ulazimo u zagrljaj Božje ljubavi koja nas neće ostaviti niti u najvećim kušnjama. Jedna od takvih je naša bolest, umiranje ili nenadana smrt. U Slunju večeras u 17.30 mogućnost ispovijedi, a u 18 sati misa.

Tečaj za brak – Večeras u 19 sati u župskoj dvorani u Slunju počinje tečaj za brak. Oni koji su se našli u ljubavi i žele sklopiti sakrament braka trebaju se pripremiti. Svakog petka u svibnju  u 19 sati, počev od večeras, mladi parovi uz voditelje razmišljat će o svrsi braka, ljepoti i odgovornosti roditeljstva, o izazovima koji stoje pred njima. Dovoljno je doći večeras u 19 sati i priključiti se. Dobit će podrobne informacije.

Župska dvorana u Slunju

Papina poruka medijima – Propovijedati svima Evanđelje putem medija koje novi digitalni kulturalni kontekst stavlja na raspolaganje našim suvremenicima – uputa je pape Franje koju je dao sudionicima prve opće skupštine Tajništva za komunikaciju, koje je 4. svibnja primio u audijenciju, zajedno s pročelnikom te ustanove, Dariom Viganòom.

Posao je velik, izazov je velik, ali može se, i mora učiniti – istaknuo je Sveti Otac. Povijest je nedvojbeno baština dragocjenih iskustava koje valja čuvati i rabiti kao poticaj za budućnost. U suprotnom bi se – prema Papinim riječima – svela na muzej koji je lijepo i zanimljivo posjetiti, ali koji nije u stanju dati snagu i hrabrost za nastavak puta. U taj vidik izgradnje novoga komunikacijskog sustava valja, osim toga, uključiti zauzimanje u formaciji osoblja.