Zadnji dan kampanje – Norijada –

19 svi

Danas je zadnji dan kampanje prije nedjeljnih lokalnih izbora. Sutra je izborna šutnja. Dakle, danas još mogu stranke nuditi svoja obećanja i uvjeravati ljude da im dadu svoj glas. Stranka koja bi obećavala “znoj i suze, rad i red” ne bi dobro prošla. Ljudi vole čuti obećanja makar bila nerealna.  Tako je svojevremeno partizanski komesar obećavao seljacima govoreći o socijalizmu: “Bit će puno polje purana. Samo ga uzmeš, odneseš kući i gostiš se”.  Lijepo je to bilo čuti ali realnost je bila malo drugačija. Uza sve nedostatke ipak su demokratski izbori jedini realni put koji može voditi prema napretku.

Vojno hodočašće u Lourdes – Jučer  su u bazilici Sv. Pija X. u Lourdesu sudionici 25. hodočašća Hrvatske vojske i policije te pripadnika Oružanih snaga BiH slavili pobožnost križnog puta koji su predvodili vojni biskupi Jure Bogdan i Tomo Vukšić. Nakon posljednje, 14. postaje, prigodan nagovor održao je biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi fra Frano Musić pri čemu je rekao: „Čovjek je biće patnje – podnosi muke, ali i nanosi bol i zadaje muku; pati, ali je i izvor i razlog patnje drugima. I u najvećoj se ljubavi skriva patnja, bol nemjerljiva; čovjek pati i onda kada voli, štoviše, pati najviše kada voli. Ne izaziva patnju samo mržnja ili odbacivanje, makar stvaraju snažnu bol i potresaju nas uvijek iznova. Mnogi su raspeti zbog ljubavi, na križu vjernosti, istinoljubivosti, čestitosti i ideala.”

Österreichische Bundesheer-Soldaten in Lourdes

Vojno hodočašće u Lourdes nastalo je  1958. godine iz jedne inicijative francuskih i njemačkih vojnih kapelana. Danas je to najveći znak mira u europskim vojskama s katoličkim predznakom.

Norijada – Danas maturanti luduju. Završetak srednje škole neki će posebno slaviti. U mladenačkoj ludosti može biti i pretjerivanja ali nekako im progledamo kroz prste. Bar danas. Policija apelira na mlade “da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost niti sigurnost ostalih građana i imovine te da svoj dan proslave dostojanstveno i u skladu s opće prihvatljivim normama kulturnog ponašanja.” Dakako, roditelji ne bi smjeli biti ravnodušni prema ponašanju svoje djece. 

Susreli smo danas slunjske maturante: obučeni u vojne odore žele dati do znanja da njihovo vrijeme dolazi

Župska dvorana u Slunju igra važnu ulogu u životu zajednice

Danas je nastavak predbračnog tečaja u Slunju. U 19 sati mladencima će govoriti prof. dr. Mario Tomljanović iz Rijeke.

Fiksni telefon župnog ureda Slunj nije više 047/777-072 nego samo 047/777-018. Dakle, ako nazovete 047/777-072 u centrali zvoni ali ne zvoni u župnom uredu! Ovaj telefonski broj smatrajte nepostojećim!