5. vazmena nedjelja – Lokalni izbori – Slunjski nogometaši pobijedili

21 svi

Svatko od nas poželi imati uza se dragu osobu kad smo u nevolji, kad smo razočarani, samoći, kad smo duboko u duši ranjeni. Dosta je samo prisutnost drage osobe. Uoči svoga odlaska s ovoga svijeta Isus obećava svojim učenicima da neće ostati siročad, on će im poslati svog Duha. Po svome Duhu ljubavi Isus ostaje stvarno prisutan među nama. Ta je prisutnost realnija nego što je realan ovaj svijet koji gledamo. Prihvaćajući tog Duha ljubavi nije nam teško vršiti zapovijedi. Ljubav nije prazna riječ: ona je spremna na žrtvu. Ako nije spremna na žrtvu to nije ljubav. A Isus je bio spreman na žrtvu: ljubio nas je do smrti na križu! Vjernici su danas pokazali osjetljivost na Božju ljubav dolaskom na euharistiju, nedjeljnu misu. Ovdje se napajaju ljubavlju, vjerom i nadom, doživljavaju mirnoću poput uplašenog djeteta koje je u zagrljaju oca ili majke u tamnoj noći!

Jutros u 8 sati ekipu ministranata čine pretežno djevojčice!

Jutros je na slunjskoj misi u 8 sati sudjelovala jedna simpatična obitelj iz Azije (ne znamo radi li se o Koreji, Japanu ili Kini): ponosni smo na crkvu, koja okuplja sve jezike i rase u Božji narod.

U 11 sati u Slunju

U popodnevnoj nogometnoj utakmici na igralištu NK “Slunj” na Zubcu gostovali su nogometaši iz Ozlja. Domaćin NK “Slunj” pobijedio je goste iz Ozlja s 1 :0. Ovaj vrijedni gol zapravo je autogol. Nije bitno pamti se rezultat! Drugo poluvrijeme, koje smo s užitkom gledali, proteklo je u nadmoći domaćina. Imali su niz izglednih prilika da povećaju vodstvo.

Marko Špelić okružen trojicom igrača

Slunj: Jure Katić u prvom krugu izabran za gradonačelnika – Nakon 19 sati  prebrojeni su glasački listići na području Grada Slunja i prvi rezultati potvrđuju da su birači ponovno dali povjerenje Juri Katiću (HDZ). Njegovi protukandidati bili su: Zoran Ivšić (SDP), Đanluka Obrovac (HNS, liberali, HSS) te Nikolina Popžega (ŽIVI ZID). U gradskom vijeću gradonačelnikova stranka (HDZ) također ima natpolovičnu većinu što do sada nije bio slučaj.