Zadnji dan svibnja: Pohod BDM

31 svi

Danas slavimo Pohod Bl. Gospe Elitzabeti. Radi se o događaju iz Marijina života kad je posjetila svoju rođakinju Elizabetu nakon što je prihvatila da bude Bogorodica. Inače Crkva nam u svakom mjesecu stavlja barem po jedan marijanski blagdan, a u nekom i više njih. Svibanj i listopad, posvećeni su Majci Božjoj.  Dolikuje da zadnji dan svibnja bude u znaku Marijina blagdana. Ovim blagdanom završavaju svibanjske pobožnosti.

Zadnji dan svibnja sunčan je i topao. Turisti prolaze kroz slunjski kraj, mnogi se zadrža koji dan i putuju dalje. Autobusi dovoze azijske turiste u Slunj i Plitvice. Tako je Slunj uglavnom tranzitni grad. Turisti su došli da što više toga vide.

Večeras završetak svibanjskih pobožnosti. U 18 sati misa u slunjskoj crkvi.

Danas u 15.30 sati Dječji vrtić Slunj organizira završnu svečanost pod naslovom “Veselo, veselo”. Neka će djeca napustiti vrtić i upisati se u prvi razred.

Drugi krug izbora čeka neke županije, gradove i općine. Zanimljive su neke koalicije ili  podrške. Neki će čak podržati svoje svjetonazorske protivnike samo da ne dobije njihov takmac. Politička trgovina obučena je u velike riječi.